pappardelle-al-granchio-velate-al-pomodoro

Pappardelle al granchio velate al pomodoro of Pappardelle met romige krab-tomatensaus is zo een gerecht waarvan alleen de naam al tot de verbeelding spreekt. Het gerecht is snel klaar te maken en is ook nog eens zeer lekker.

Pappardelle (of papparelle) is een Italiaanse pastasoort, die bestaand uit lange brede linten pasta van meer dan 1 centimeter breed. Pappardelle komt naar aller waarschijnlijkheid uit de regio Toscane. Het woord Pappardelle komt waarschijnlijk van het Italiaanse pappare, wat opslokken of naar binnen werken betekent. Oké tot zover wat over de geschiedenis van Pappardelle, een pasta soort die in Nederland niet zo heel erg bekend is.

De voorbereiding voor dit gerecht vraagt om en nabij 5 minuten
De algehele kooktijd ligt rond de 30 minuten.
Het aantal calorieën voor dit gerecht ligt rond 1035 per portie
Dit recept is berekend op 4 personen

Wat heb je nodig ?

  • 4 grote rijpe pruim tomaten of Pomodori
  • Olijfolie om in te bakken
  • 2 kleine ui gesnipperd
  • 500 ml koksroom of Panna da Cucina
  • 2 eetlepels Passata of gezeefde tomaten
  • 750 gram krabvlees
  • 350 tot 400 gram verse Pappardelle
  • zout
  • gemalen zwarte peper
Tomaten ontvellen

Wij beginnen met het pellen van de tomaten. Zet een pan water op en breng dit aan de kook. Snijd aan de onderkant van de tomaat een kruisje in het velletje. Leg nu de tomaten een aantal seconden in het kokende water. Haal dan de tomaten uit het water en ontvel deze. Het kan soms helpen om de tomaten even te laten schrikken in koud water. Snijd nu de tomaten grof in stukjes en zet die even apart.

De saus

Neem nu een grote ondiepe pan zoals een koekenpan of hapjespan en doe daar de olijfolie in en breng die op temperatuur. Voeg de uitjes toe en fruit deze op een laag vuur tot zij glazig en zacht zijn. Schenk de room en de gezeefde tomaten (Passata) toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Zet nu het vuur hoger en breng de saus aan de kook. Terwijl je af en toe zachtjes roert tot de room begint in te dikken.

Neem nu de pan van het vuur en giet de saus door een fijne zeef in een andere pan. Voeg nu het krabvlees toe samen met de fijngesneden tomaten en verhit alles zachtjes. Let erop dat de saus NIET meer aan de kook komt.

De pasta koken

Neem nu een grote pan en vul deze met water en zout en breng deze aan de kook. Als het water kookt voeg dan de Pappardelle toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voor zelf gemaakte verse Pappardelle zal de kook tijd zo rond de 2 tot 3 minuten liggen. De Pappardelle is klaar is zij beetgaar of al dente is. Giet de pasta af en doe deze in een (liefst voorverwarmde) schaal. Giet de saus erover heen en dien het gerecht direct op.

Mangiare Gustoso