fettucine-alle-noci-e-gorgonzola

Fettucine alle Noci e Gorgonzola is een Italiaans pasta recept dat wij in het Nederlands Fettucine met walnoten en Gorgonzola noemen. Oorspronkelijk is dit pasta recept gemaakt met Paglia e Fieno wat een wat fijnere soort Fettucine is. Als het gaat om pastasauzen dan zijn kaas en noten altijd een populair ingrediënt. De combinatie is echter wel vrij machtig. Om die reden worden gerechten met dit soort sauzen vaak als eerste gang geserveerd.

De bereiding vraagt ongeveer 30 minuten
Dit pasta recept is berekend op 4 personen

Wat heb je nodig voor Fettucine alle Noci e Gorgonzola?

  • Ongeveer 275 tot 300 gram gedroogde Fettucine
  • 25 gram boter
  • 1 theelepel gehakte verse Salie (eventueel vervangen voor 1/2 theelepel gedroogde Salie. Houd wat blaadjes Salie voor de garnering apart
  • 115 gram Gorgonzola in blokjes gesneden
  • 3 eetlepels Mascarpone
  • 75 milliliter melk
  • 50 gram Walnoten fijn gehakt of gemalen (naar keuze)
  • 2 eetlepels vers gemalen verse Parmezaanse kaas
  • Vers gemalen zwarte peper

Begin met het opzetten van een grote pan met ruim water en zout en breng die aan de kook. Als het water kookt voeg dan de pasta toe. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze al dente of beetgaar is.

Terwijl de pasta kookt smelt je de boter op een laag vuur in een grote steelpan of hapjespan. Voeg de Salie toe en en blijf roeren. Voeg nu de Gorgonzola toe gevolgd door de Mascarpone. Roer nu met een liefst houten lepel tot al ka is gesmolten. Giet nu de melk erbij terwijl je blijft roeren.

Strooi nu de walnoten en de geraspte Parmezaanse kaas in de saus en breng de saus op smaak met zwarte peper en eventueel wat zout. Blijf de saus op een laag vuur doorroeren tot er een mooie romige saus ontstaat. Zorg er voor dat de saus niet gaat koken. Als de saus gaat koken worden de walnoten bitter en is de saus niet lekker meer. Verwarm de saus ook niet langer dan nodig is en voorkom dat de saus verkleurt door de noten.

Giet de pasta af en doe deze in heen (liefst voorverwarmde) schaal of kom. Voeg de saus toe en schep alles rustig door elkaar tot alle pasta met saus bedekt is. Maal er nu nog wat zwarte peper over heen en dien het gerecht direct en heet op. Gebruik de achtergehouden Salie blaadjes voor de garnering

Buon Apetito

Meer recepten met Fettucine vind u hier

  • Triangle Juliënnesnijder extra fijn van roestvrij staal

    Triangle Juliënnesnijder extra fijn van roestvrij staal

    10.99
    Bestellen
  • Triangle Spies voor grill en oven met ring 20 cm lang

    Triangle Spies voor grill en oven 20 cm lang met ring

    3.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Sauslepel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Sauslepel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Spatel Nylon exta flexibel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spatel Nylon exta flexibel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Spatel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spatel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Keukentang van roestvrij staal 24 cm

    Triangle Keukentang van roestvrij staal 24 cm

    8.95
    Bestellen
  • Triangle Draadsnijder voor kaas en fondant 24 cm breed

    Triangle Draadsnijder voor kaas en fondant 24 cm breed

    18.99
    Bestellen
  • Triangle 1946 Spatel exta flexibel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spatel exta flexibel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Viejo y Magistral Reserva Utiel-Requena

    Viejo y Magistral Reserva Utiel-Requena

    Bestellen
  • Domaine de la Verde Òra Vacqueyras AOP Rouge

    Domaine de la Verde Òra Vacqueyras AOP Rouge

    Bestellen
  • Domaine Chofflet-Valdenaire Givry 1er Cru Clos Jus

    Domaine Chofflet-Valdenaire Givry 1er Cru Clos Jus

    Bestellen
  • Dale Alegria rode Sangria 100 % natural

    Dale Alegria rode Sangria 100 % natural

    Bestellen