Minestrone alla Genovese zou in Nederland Minestrone uit Genua heten. Het is de streek Genua waar deze pastasoep op een bepaalde manier wordt gemaakt en gegeten. Het geheim van dit recept zit in het feit dat men aan het einde van de kooktijd Pesto door de soep roert. Nou is het natuurlijk het lekkerst als je de pesto ook zelf maakt. Deze vegetarische groentesoep heeft een heerlijke rijke smaak en in combinatie met een lekkers stuk brood is dit een prima maaltijdsoep.
Het boodschappenlijstje voor Minestrone alle Genovese
- 1 grote ui
- 2 stengels bleekselderij
- 1 grote wortel
- 3 eetlepels olijfolie
- 150 gram sperciebonen
- 1 Courgette
- 1 middelgrote aardappel
- 1/4 savooiekool
- 1 kleine aubergine
- 200 gram cannellinni bonen
- 2 Italiaanse pruimtomaten
- 1,2 liter groentebouillon
- 90 gram gedroogde spaghetti of vermicelli
- Gemalen zwarte peper
- Zout
Voor de pesto heb je nodig
- ongeveer 20 tot 25 verse Basilicum blaadjes
- 1 knoflook teen
- 2 theelepels pijnboompitten
- 1 eetlepel vers geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels olijfolie
De bereiding
Om te beginnen hakken we de ui , selderij en wortel klein. Dit kan met de hand maar kan ook prima in een keukenmachine. Vervolgens verhitten wij de olijfolie in een grote steelpan of andere middelgrote pan. Voeg de gehakte groente hieraan toe bak dit voor een minuut of 5 tot 7. Blijf wel geregeld roeren om te voorkomen dat de groente aanbakken. Doe dit dan ook het liefst op een laag vuur.
Maak nu een mix van de sperziebonen, courgette, savooiekool en aardappel. Roerbak de groenten op een middelhoog vuur voor ongeveer 3 minuten. Voeg dan de aubergines, de cannellinni bonen en de tomaten toe en roerbak deze mee voor ongeveer 3 minuten. Voeg dan bouillon toe en breng de soep op smaak met vers gemalen zwarte peper en zout. Roer alles goed door elkaar en breng dit aan de kook met de deksel op de pan. Als alles kookt draai je het vuur lager en laat je alles zachtjes door pruttelen voor ongeveer 40 minuten.
Intussen hebben wij tijd om de pesto te maken. Doe alle ingrediƫnten voor de pesto bij elkaar en doe dit in een keukenmachine. Je kan dit ook in een vijzel doen maar dat kost meer werk en het zal niet zo fijn worden als in een keukenmachine. Het voordeel is dat er veel meer smaak uit de basilicum komt als je hem vijzelt maar dat is een keuze. Maak een gladde saus van de pesto en waar nodig kun je 15 tot 45 milliliter water toevoegen.
Als de soep zo een beetje klaar is voeg je de spaghetti of vermicelli toe. Breek de pasta in kleine stukjes en doe die bij de soep. Laat dan de soep nog een kleine 5 minuten zachtjes door koken. Voeg nu de pesto toe bij de soep en laat deze nog een minuut of 3 door pruttelen. Proef de soep nog een keer en waar nodig maak je verder af op smaak met vers gemalen zwarte peper en wat zout. Die de soep direct en heet op in het liefst voorverwarmde soepkommen.
Voor de liefhebber zou je wat Pecorino of Parmezaanse kaas apart kunnen serveren hoewel dit niet echt nodig is omdat er al kaas in de pesto zit.
Meer recepten voor pastasoepen vind u hier
-
Triangle Juliƫnne Rasp met handig opvangbakje
€22.95 Bestellen -
Triangle Pincet met dubbele knik 21cm
€9.49 Bestellen -
Triangle Spies voor grill en oven 30 cm lang met ring
€3.99 Bestellen -
Triangle Rasp zeer fijn met handig opvangbakje
€22.95 Bestellen -
Triangle Kruidenschaar in doos
€19.95 Bestellen -
Triangle Spiesen voor grill en oven 4 delige set met ring
€16.49 Bestellen -
Triangle 1946 Soeplepel roestvrijstaal
€19.95 Bestellen -
Triangle Pincet met dubbele knik 15cm
€7.95 Bestellen
-
Aanbieding!
Wijnpakket Casa Safra Gran Reserva & Verdejo
€34.99 Bestellen -
Aanbieding!
Les Hauts Plateaux Alpes-de-Haute-Provence
€7.49 Bestellen -
Aanbieding!
XxX Coteaux d'Aix en Provence RosƩ Probeerpakket (3 flessen)
€29.99 Bestellen -
La Pinosa Seleccion Limitada Ribera del Duero Reserva
€12.99 Bestellen