penne-norma

Penne Norma of Penne alla Norma is een zuid Italiaans vegetarisch gerecht dat zijn oorsprong kent in Sicilië. In dit gerecht word gebruik gemaakt van Penne. Penne zijn pasta buisjes met een schuin afgesneden punt die doet denken aan de vorm van de oude ganzenveren pen.

Penne is ontstaan in de streek Calabrië wat in het zuiden van Italië ligt. Penne is een stevige pasta soort die zowel glad als geribbeld verkrijgbaar is onder de naam Penne Rigatte. Dit vegetarische recept zit bomvol smaak en is zoals de meeste recepten in de Italiaanse keuken relatief simpel te maken.

De voorbereiding vraagt ongeveer een uur.
De kooktijd als geheel bedraagt rond de 35 tot 40 minuten.
Dit recept is berekend op 4 personen.

Wat heb je nodig voor Penne Norma ?

  • 2 Aubergines, in dunne plakjes gesneden
  • 1½ dl Olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 350 gram tomaten uit blik, klein gesneden
  • of als vervanging van de tomaten 5 dl Pasata
  • 6 blaadjes verse Basilicum, gescheurd
  • 350 gram Penne
  • 100 gram Ricotta salata, geraspt
  • Zout
  • Peper

De voorbereiding

Wij gaan beginnen met het in plakjes snijden van de aubergine. Dan nemen wij een vergiet en leggen daar de aubergine in lagen in. Elke laag bestrooien wij met zout en laat dit vervolgens 30 minuten uitlekken. Spoel nu de aubergine plakjes af en dep ze droog met een stuk keukenpapier.

De saus maken

Verhit nu 6 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan. Bak hierin de aubergine plakjes 10 tot 10 minuten tot zij goudbruin zijn aan beide kanten. Neem dan een schuimspaan en haal de aubergine plakjes uit de olie en leg deze op een stuk keukenpapier om ze te laten uitlekken.

Verhit intussen de rest van de olie en doe daar de tomaten, knoflook en basilicum bij. Voeg zot en peper naar smaak toe en laat dit geheel zachtjes door pruttelen voor ongeveer 30 minuten op een laag vuur. Haal dan de pan van het vuur en doe de inhoud in een blender of keukenmachine om de saus te pureren.

De pasta koken

Zet intussen een grote pan met water en zout op het vuur en breng dit aan de kook. Doe hier de penne bij en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking tot zij al dente of beetgaar zijn. Laat de penne uitlekken en doe ze dan in een voorverwarmde diepe kom of schaal. Rasp nu de helft van de Ricotta hierover heen en schep dan de tomatensaus eroverheen. Leg nu de plakjes aubergine hier boven op en rasp de rest van de ricotta eroverheen. Die het gerecht direct op zonder het door elkaar te roeren.

Buon Apetito

Meer recepten met Penne vind u hier

  • Triangle Juliënne Rasp met handig opvangbakje

    Triangle Juliënne Rasp met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Triangle Special Golfsnijder

    Triangle Special Golfsnijder

    9.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Spatel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spatel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Rasp zeer fijn met handig opvangbakje

    Triangle Rasp zeer fijn met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Triangle Spiesen voor grill en oven 4 delige set met ring

    Triangle Spiesen voor grill en oven 4 delige set met ring

    16.49
    Bestellen
  • Triangle Spies lelie voor grill en oven 25cm

    Triangle Spies lelie voor grill en oven 25cm

    9.95
    Bestellen
  • Triangle Spies voor grill en oven met ring 30 cm lang

    Triangle Spies voor grill en oven 30 cm lang met ring

    3.99
    Bestellen
  • Triangle Pizzasnijder 12 cm RVS

    Triangle Pizzasnijder 12 cm RVS

    25.95
    Bestellen
  • Château Haut Langlade Montagne Saint-Émilion

    Château Haut Langlade Montagne Saint-Émilion

    12.99
    Bestellen
  • Pavillon du Glana Saint-Julien

    Pavillon du Glana Saint-Julien

    22.99
    Bestellen
  • Domaine Paul Autard 'La Côte Ronde' Châteauneuf-du-Pape

    Domaine Paul Autard 'La Côte Ronde' Châteauneuf-du-Pape

    46.99
    Bestellen
  • Il Poggio Aglianico

    Il Poggio Aglianico

    15.99
    Bestellen