tagliatelle-agli-asparagi

Tagliatelle met groene Asperges of Tagliatelle Agli Asparagi is een echt seizoensgerecht. En laat het asperge seizoen net begonnen zijn. Voor de echte liefhebbers van Asperges is dit een top recept. Naast dat het uiteraard een zeer smakelijk recept is, is ook een zeer makkelijk, snel te maken en toch heel gezond recept.

De voorbereiding voor dit recept vraagt ongeveer 10 minuten
De kooktijd bedraagt ongeveer 30 minuten
Het aantal calorieën komt op 607 calorieën per portie
Dit recept is berekend op 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 700 gram groene asperges
  • 60 gram boter
  • 1 fijn gesnipperde ui
  • 350 tot 400 gram verse Tagliatelle
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • zout
  • peper

De bereiding

Om te beginnen brengen wij een pan water met zout aan de kook. Bij het schoonmaken van de asperges breken wij om te beginnen het houterig kontje af. Dit doe je door de asperge tussen duim en wijsvinger aan het eind vast te houden en met de andere hand breek je de asperge dan af. De asperge breekt vanzelf af boven het houterige deel. Snijd de asperges bij en snijd de kopjes eraf. Je kunt hiervoor alleen de kopjes gebruiken maar je kunt ook de rest van de asperges mee koken natuurlijk. Kook de asperges in 5 tot 8 minuten gaar of tot zij zacht zijn.

Neem nu ongeveer twee derde van de boter en laat deze smelten in een pan. Als de boter gesmolten is doen wij de ui erbij welke we zachtjes aanfruiten. Laat de uien niet bruin worden. Als de uien klaar zijn doen we de asperges erbij. Deze bakken we onder af en toe roeren zachtjes mee voor een minuut of 5.

Zet intussen een grote pan water met zout op en breng deze aan de kook. Als het water kookt voeg je de tagliatelle toe. Kook de tagliatelle ongeveer een minuut of 2 tot 3 tot deze al dente is. Giet de tagliatelle nu af en roer de tagliatelle nu door het mengsel met de asperges heen. Voeg de rest van de boter toe en schep het geheel een paar keer voorzichtig om zodat de tagliatelle aan alle kanten een boter laagje heeft. Bestrooi het geheel met de Parmezaanse kaas en dien het gerecht dan direct op.

Buon Apetito

  • Triangle Rasp groot met handig opvangbakje

    Triangle Rasp groot met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Triangle Kruidenschaar in doos

    Triangle Kruidenschaar in doos

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Pincet met dubbele knik 15cm

    Triangle Pincet met dubbele knik 15cm

    7.95
    Bestellen
  • Triangle Pizzasnijder 12 cm RVS

    Triangle Pizzasnijder 12 cm RVS

    25.95
    Bestellen
  • Triangle Spies voor grill en oven met ring 30 cm lang

    Triangle Spies voor grill en oven 30 cm lang met ring

    3.99
    Bestellen
  • Triangle 1946 Serveerlepel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Serveerlepel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Special Golfsnijder

    Triangle Special Golfsnijder

    9.95
    Bestellen
  • Triangle Rasp 2-zijdig met handig opvangbakje

    Triangle Rasp 2-zijdig met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Aanbieding! Wijnpakket San Tanaro

    Wijnpakket San Tanaro

    47.49
    Bestellen
  • Schott Zwiesel Karaf

    Schott Zwiesel Karaf

    9.98
    Bestellen
  • Drink-alleen-nog-maar-topwijnen-rood

    Drink-alleen-nog-maar-topwijnen-rood

    29.98
    Bestellen
  • Pierre Baptiste Sélection Parcellaire Chardonnay

    Pierre Baptiste Sélection Parcellaire Chardonnay

    7.98
    Bestellen