fusilli-met-wilde-paddestoelen

Fusilli met wilde paddenstoelen of fusilli di bosco is een heerlijk romig gerecht, bomvol smaak en veel knoflook. Voor de vegetariërs is dit een perfect hoofdgerecht. Helemaal als er een lekkere knapperige salade bij wordt geserveerd.

Dit recept is berekend op 4 personen
De voorbereiding vraagt ongeveer 10 minuten
De kooktijd ligt rond de 20 minuten

Wat heb je nodig ?

  • ½ potje van 275 gram wilde paddenstoelen in olijfolie
  • 25 gram boter
  • 225 gram verse wilde paddenstoelen, waar nodig in kleinere stukken gesneden
  • 1 theelepel fijngehakte Tijm
  • 1 theelepel fijngehakte oregano of majoraan en wat extra kruiden voor bij het serveren
  • 4 tenen knoflook uit de knoflookpers
  • 350 tot 400 gram gedroogde Fusilli
  • 200 milliliter panna da cucina of kookroom
  • zout
  • Gemalen zwarte peper

De bereiding

We beginnen met de wilde paddenstoelen in olijfolie. Daar gieten wij ongeveer 15 milliliter van in een middelgrote pan of steelpan. Als de stukken paddenstoel erg groot zijn snijd ze dan in wat kleinere stukken.

Doe nu de boter in de pan bij de olie en draai de warmtebron op middelmatige hoogte. Als de olie en boter beginnen te bruisen is het tijd om alle paddenstoelen, vers en uit olijfolie toe te voegen. Voeg ook de knoflook en de gehakte kruiden toen en breng het geheel op smaak met zout en peper. Laat dit, terwijl je regelmatig even roert, doorbakken voor ongeveer een minuut of 10 of tot de paddenstoelen zacht zijn.

Intussen zetten wij een pan op het vuur met water en zout en brengen dit aan de kook. Doe hier vervolgens de Fusilli bij en kook de Fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking tot de gaar is of al dente.

Als de paddenstoelen zacht zijn draai je het vuur hoger en roer je alles door met een houten lepel, tot het overtollige vocht verdampt is. Doe nu de room bij de paddenstoelen en breng dit al roerend aan de kook. Zoals elke chef zou doen , proef en als het nodig breng het geheel verder op smaak met zout en peper.

Als de pasta gaar of al dente is gieten we deze af en doen hem vervolgens in een (liefst voorverwarmde) schaal. Giet de saus eroverheen en meng het geheel voorzichtig door tot alles en mooi jasje van saus aan heeft. Dien het gerecht direct en heet op en strooi er nog wat verse blaadjes kruiden over heen.

Buon Apetito

  • Triangle Mandoline met roestvrijstalen mes en geleider

    Triangle Mandoline met roestvrijstalen mes en geleider

    44.95
    Bestellen
  • Triangle Juliënne Rasp met handig opvangbakje

    Triangle Juliënne Rasp met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Triangle Rasp zeer fijn met handig opvangbakje

    Triangle Rasp zeer fijn met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Triangle Special Golfsnijder

    Triangle Special Golfsnijder

    9.95
    Bestellen
  • Triangle Spies voor grill en oven met ring 25 cm lang

    Triangle Spies voor grill en oven 25 cm lang met ring

    3.95
    Bestellen
  • Triangle Zeef 18cm puntig en fijnmazig

    Triangle Zeef 18cm puntig en fijnmazig

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Vleespincet 35cm met siliconen dopjes

    Triangle Vleespincet 35cm met siliconen dopjes

    17.95
    Bestellen
  • Triangle Kruidenschaar in doos

    Triangle Kruidenschaar in doos

    19.95
    Bestellen
  • Aanbieding! Wijnpakket Vol

    Wijnpakket Vol

    39.99
    Bestellen
  • Weingut Büchin Weissburgunder

    Weingut Büchin Weissburgunder

    11.98
    Bestellen
  • Frisse Favorieten Glazenpakket

    Frisse Favorieten Glazenpakket

    39.98
    Bestellen
  • Aanbieding! Pierre Baptiste Sélection Parcellaire Merlot-Cabernet Sauvignon

    Pierre Baptiste Sélection Parcellaire Merlot-Cabernet Sauvignon

    5.99
    Bestellen