Spaghetti alla Caprese is een gerecht dat zijn oorsprong vind in Capri op het eiland Sicilië. Dit is een licht en fris gerecht dat bomvol smaak zit en simpel en snel klaar te maken. Spaghetti lust vrijwel iedereen en ook kinderen zijn er vaak dol op. Hoewel niet iedereen van ansjovis houdt daar merk je echter vrijwel niets van in dit gerecht. Je zou het kunnen vervangen maar dat is ieders persoonlijke keuze natuurlijk. Dit is wel een gerecht dat je direct opdient en gegeten dient te worden.

Wat heb je nodig

Voor 4 personen

  • 300 gram gedroogde Spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 rijpe italiaanse pomodori, in stukjes gesneden
  • 1 theelepel suiker
  • 50 gram Ansjovis in olijfolie, uit blik en uitgelekt
  • ± 60 Milliliter droge witte wijn
  • 200 gram Tonijn in olijfolie, uit blik en uitgelekt
  • 50 Gram zwarte olijven zonder pit
  • 125 gram Mozzarella uitgelekt en in blokjes gesneden of in stukken gescheurd
  • Zout
  • Gemalen zwarte peper
  • Verse basilicum blaadjes voor de garnering

De bereiding

We beginnen met het koken van de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ondertussen verhitten we wat olijfolie in een middelgrote steelpan. Voeg daar de tomaten aan toe samen met de suiker en peper naar smaak. Verwarm het geheel op een middelhoog vuur tot de tomaten zacht zijn en hun vocht loslaten. Voeg nu stukjes ansjovis toe en blijf de saus proeven te veel ansjovis kan de smaak van de saus volledig bederven. Wees ook voorzichtig met toevoegen van zout vanwege het zout dat al in de ansjovis zit.

Voeg nu de witte wijn toe samen met de olijven en de hoofdrol speler, de tonijn. Roer de saus een paar maal voorzichtig door zodat alles goed gemend is. Doe dat niet te wild anders valt de tonijn volledig uit elkaar en dat komt de textuur van de saus echt niet ten goede. Voeg nu de Mozzarella aan de saus toe en verhit de saus zonder roeren. Proef de saus en voeg waar nodig zout toe om het de saus op smaak af te maken.

Giet de pasta af en doe deze in een voorverwarmde schaal. Giet de saus erover heen en meng het geheel zachtjes door elkaar. Garneer het gerecht met de verse basilicumblaadjes. Dien het gerecht direct op.

Buon Apetito

  • Triangle Zeef 18cm puntig en fijnmazig

    Triangle Zeef 18cm puntig en fijnmazig

    19.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Serveerlepel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Serveerlepel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Spies voor grill en oven met ring 20 cm lang

    Triangle Spies voor grill en oven 20 cm lang met ring

    3.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Spaghetti lepel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spaghetti lepel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Keukenschaar van roestvrij staal

    Triangle Keukenschaar van roestvrij staal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Blikopener met vleugel

    Triangle Blikopener met vleugel

    8.49
    Bestellen
  • Triangle Special Golfsnijder

    Triangle Special Golfsnijder

    9.95
    Bestellen
  • Triangle Kruidenschaar in doos

    Triangle Kruidenschaar in doos

    19.95
    Bestellen
  • Aanbieding! Cerro Anon DOCa Rioja Crianza

    Cerro Anon DOCa Rioja Crianza

    7.99
    Bestellen
  • Aanbieding! Les Hauts Plateaux Alpes-de-Haute-Provence

    Les Hauts Plateaux Alpes-de-Haute-Provence

    7.49
    Bestellen
  • Domaine G. Saumaize Cuvée les Maillettes Pouilly-Fuissé

    Domaine G. Saumaize Cuvée les Maillettes Pouilly-Fuissé

    25.99
    Bestellen
  • Los Nobles Ribera del Duero

    Los Nobles Ribera del Duero

    12.99
    Bestellen