Spaghetti alla Caprese is een gerecht dat zijn oorsprong vind in Capri op het eiland Sicilië. Dit is een licht en fris gerecht dat bomvol smaak zit en simpel en snel klaar te maken. Spaghetti lust vrijwel iedereen en ook kinderen zijn er vaak dol op. Hoewel niet iedereen van ansjovis houdt daar merk je echter vrijwel niets van in dit gerecht. Je zou het kunnen vervangen maar dat is ieders persoonlijke keuze natuurlijk. Dit is wel een gerecht dat je direct opdient en gegeten dient te worden.
Wat heb je nodig
Voor 4 personen
- 300 gram gedroogde Spaghetti
- 2 eetlepels olijfolie
- 6 rijpe italiaanse pomodori, in stukjes gesneden
- 1 theelepel suiker
- 50 gram Ansjovis in olijfolie, uit blik en uitgelekt
- ± 60 Milliliter droge witte wijn
- 200 gram Tonijn in olijfolie, uit blik en uitgelekt
- 50 Gram zwarte olijven zonder pit
- 125 gram Mozzarella uitgelekt en in blokjes gesneden of in stukken gescheurd
- Zout
- Gemalen zwarte peper
- Verse basilicum blaadjes voor de garnering
De bereiding
We beginnen met het koken van de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ondertussen verhitten we wat olijfolie in een middelgrote steelpan. Voeg daar de tomaten aan toe samen met de suiker en peper naar smaak. Verwarm het geheel op een middelhoog vuur tot de tomaten zacht zijn en hun vocht loslaten. Voeg nu stukjes ansjovis toe en blijf de saus proeven te veel ansjovis kan de smaak van de saus volledig bederven. Wees ook voorzichtig met toevoegen van zout vanwege het zout dat al in de ansjovis zit.
Voeg nu de witte wijn toe samen met de olijven en de hoofdrol speler, de tonijn. Roer de saus een paar maal voorzichtig door zodat alles goed gemend is. Doe dat niet te wild anders valt de tonijn volledig uit elkaar en dat komt de textuur van de saus echt niet ten goede. Voeg nu de Mozzarella aan de saus toe en verhit de saus zonder roeren. Proef de saus en voeg waar nodig zout toe om het de saus op smaak af te maken.
Giet de pasta af en doe deze in een voorverwarmde schaal. Giet de saus erover heen en meng het geheel zachtjes door elkaar. Garneer het gerecht met de verse basilicumblaadjes. Dien het gerecht direct op.
Buon Apetito
-
Triangle Juliënne Rasp met handig opvangbakje
€22.95 Bestellen -
Triangle Pincet met dubbele knik 21cm
€9.49 Bestellen -
Triangle Spies voor grill en oven 30 cm lang met ring
€3.99 Bestellen -
Triangle Rasp zeer fijn met handig opvangbakje
€22.95 Bestellen -
Triangle Kruidenschaar in doos
€19.95 Bestellen -
Triangle Spiesen voor grill en oven 4 delige set met ring
€16.49 Bestellen -
Triangle 1946 Soeplepel roestvrijstaal
€19.95 Bestellen -
Triangle Pincet met dubbele knik 15cm
€7.95 Bestellen