Tagliatelle ai Radicchio con Panna of zoals wij zouden zeggen Tagliatelle met room en Radicchio sla is een modern Italiaans recept. Naast dat dit recept snel klaar is, heeft dit gerecht ook een explosie van smaak dankzij de Pancetta. Dit romige gerecht doet het ook heel goed als eerste gang bij een diner.
De gehele voorbereiding voor dit gerecht ligt rond de 30 minuten
De kooktijd voor dit gerecht ligt rond de 10 minuten
Dit recept is berekend op 4 personen
Wat heb je nodig voor dit recept Tagliatelle ai Radicchio con Panna?
- 225 gram gedroogde Tagliatelle
- 70 tot 90 gram Pancetta of Ontbijtspek blokjes
- 25 gram boter
- 1 fijngehakte ui
- 1 teen geperste knoflook
- 1 krop Radicchio van ongeveer 115 tot 175 gram
- 150 ml Panna di Cucina of kookroom
- 50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
- Gemalen zwarte peper
- Zout
De bereiding
Normaliter zouden wij beginnen met het maken van de saus. Dit keer beginnen we met het opzetten van de Pasta. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze Al dente oftewel beetgaar is.
Doe vervolgens de Pancetta of Ontbijtspek in een middelgrote pan en verhit dit langzaam tot het vet begint te smelten. Draai nu het vuur wat omhoog en roerbak de Pancetta een minuut of 5 tot zij begint te kleuren.
Voeg nu de boter en de uien toe samen met de knoflook en roerbak dit geheel nog eens een minuut of 5. Doe nu de Radicchio en roer het geheel steeds door tot de Radicchio blaadjes zacht zijn. In Italië gebruiken de chefs meestal de Radicchio di Treviso die opvalt door zijn lange vorm en lange bladen met rode strepen. Mocht je deze Radicchio niet kunnen vinden kun je uiteraard ook de ronde Radicchio gebruiken, deze is vrij makkelijk verkrijgbaar
Voeg nu de room en de Parmezaanse kaas toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Wees voorzichtig met zout want de Pancetta of ontbijtspek hebben ook al een zoute smaak, proef dus eerst even voor je zout toevoegt. Roer de saus tot dat je ziet dat de room begint te borrelen en je ziet dat alle ingrediënten goed verdeeld zijn in de saus. Proef de saus nogmaals en wanneer nodig breng je de saus verder op smaak.
Inmiddels is de pasta ook gaar dus die gieten wij af. Doe de pasta nu in een (liefst voorverwarmde) schaal en giet de saus erover heen. Meng de saus goed door de pasta en dient het gerecht direct op.
Buon Apetito
-
Triangle Keukentang 38 cm van roestvrij staal
€11.99 Bestellen -
Triangle Juliënnesnijder extra fijn van roestvrij staal
€10.99 Bestellen -
Triangle Juliënne Rasp met handig opvangbakje
€22.95 Bestellen -
Triangle Spies degen voor grill en oven 27cm
€10.95 Bestellen -
Triangle Spies lelie voor grill en oven 25cm
€9.95 Bestellen -
Triangle Zeef 15cm
€15.95 Bestellen -
Triangle Kruidenschaar in doos
€19.95 Bestellen -
Triangle Spiesen voor grill en oven 4 delige set
€54.95 Bestellen
-
Aanbieding!
Wijnpakket Casa Safra Gran Reserva & Verdejo
€34.99 Bestellen -
Aanbieding!
Les Hauts Plateaux Alpes-de-Haute-Provence
€7.49 Bestellen -
Aanbieding!
XxX Coteaux d'Aix en Provence Rosé Probeerpakket (3 flessen)
€29.99 Bestellen -
La Pinosa Seleccion Limitada Ribera del Duero Reserva
€12.99 Bestellen