tagliatelle-radicchio-pancetta

Tagliatelle ai Radicchio con Panna of zoals wij zouden zeggen Tagliatelle met room en Radicchio sla is een modern Italiaans recept. Naast dat dit recept snel klaar is, heeft dit gerecht ook een explosie van smaak dankzij de Pancetta. Dit romige gerecht doet het ook heel goed als eerste gang bij een diner.

De gehele voorbereiding voor dit gerecht ligt rond de 30 minuten
De kooktijd voor dit gerecht ligt rond de 10 minuten
Dit recept is berekend op 4 personen

Wat heb je nodig voor dit recept Tagliatelle ai Radicchio con Panna?

  • 225 gram gedroogde Tagliatelle
  • 70 tot 90 gram Pancetta of Ontbijtspek blokjes
  • 25 gram boter
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 teen geperste knoflook
  • 1 krop Radicchio van ongeveer 115 tot 175 gram
  • 150 ml Panna di Cucina of kookroom
  • 50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
  • Gemalen zwarte peper
  • Zout

De bereiding

Normaliter zouden wij beginnen met het maken van de saus. Dit keer beginnen we met het opzetten van de Pasta. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze Al dente oftewel beetgaar is.

Doe vervolgens de Pancetta of Ontbijtspek in een middelgrote pan en verhit dit langzaam tot het vet begint te smelten. Draai nu het vuur wat omhoog en roerbak de Pancetta een minuut of 5 tot zij begint te kleuren.

Voeg nu de boter en de uien toe samen met de knoflook en roerbak dit geheel nog eens een minuut of 5. Doe nu de Radicchio en roer het geheel steeds door tot de Radicchio blaadjes zacht zijn. In Italië gebruiken de chefs meestal de Radicchio di Treviso die opvalt door zijn lange vorm en lange bladen met rode strepen. Mocht je deze Radicchio niet kunnen vinden kun je uiteraard ook de ronde Radicchio gebruiken, deze is vrij makkelijk verkrijgbaar

Voeg nu de room en de Parmezaanse kaas toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Wees voorzichtig met zout want de Pancetta of ontbijtspek hebben ook al een zoute smaak, proef dus eerst even voor je zout toevoegt. Roer de saus tot dat je ziet dat de room begint te borrelen en je ziet dat alle ingrediënten goed verdeeld zijn in de saus. Proef de saus nogmaals en wanneer nodig breng je de saus verder op smaak.

Inmiddels is de pasta ook gaar dus die gieten wij af. Doe de pasta nu in een (liefst voorverwarmde) schaal en giet de saus erover heen. Meng de saus goed door de pasta en dient het gerecht direct op.

Buon Apetito

  • Triangle Draadsnijder voor kaas en fondant 24 cm breed

    Triangle Draadsnijder voor kaas en fondant 24 cm breed

    18.99
    Bestellen
  • Triangle 1946 Spatel exta flexibel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spatel exta flexibel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Soeplepel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Soeplepel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Rasp voor Parmezaan met handig opvangbakje

    Triangle Rasp voor Parmezaan met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Triangle Spies lelie voor grill en oven 25cm

    Triangle Spies lelie voor grill en oven 25cm

    9.95
    Bestellen
  • Triangle Pincet met knik multifunctioneel 15cm

    Triangle Pincet met knik multifunctioneel 15cm

    7.95
    Bestellen
  • Triangle Blikopener met vleugel

    Triangle Blikopener met vleugel

    8.49
    Bestellen
  • Triangle Zeef 23cm

    Triangle Zeef 23cm

    22.95
    Bestellen
  • Aanbieding! Closerie Saint Vincent Cuvée Prestige Bordeaux

    Closerie Saint Vincent Cuvée Prestige Bordeaux

    6.49
    Bestellen
  • (Organic) W/O Lucido Terre Sicilia

    (Organic) W/O Lucido Terre Sicilia

    11.98
    Bestellen
  • Weingut Büchin Spätburgunder

    Weingut Büchin Spätburgunder

    11.29
    Bestellen
  • Aanbieding! Karl Pfaffmann Selection Riesling Silberberg

    Karl Pfaffmann Selection Riesling Silberberg

    11.99
    Bestellen