Pesto rosso is naast de alom bekende Pesto Alle Genovese super lekker en net zo makkelijk te maken.De ster van de show is dit in geval de zongedroogde tomaat. Pesto is lekker bij pasta gerechten maar ook heerlijk op een lekker stuk verse Ciabatta.

Wat heb je nodig

25gr geraspte Parmezaanse kaas
100gr zongedroogde tomaten
Klein bosje basilicum
1 teentje knoflook
50gr pijnboompitten
1 eetlepel citroensap
Lekkere olijfolie
Zout (optioneel)

Net als bij de groene pesto kun je deze Pesto Rosso natuurlijk met een staafmixer of keukenmachine maken maar wij gaan in dit geval gewoon met de vijzel aan het werk. Om het je zelf iets makkelijker te maken raad ik je wel aan in ieder geval de zongedroogde tomaten klein te snijden omdat vijzelen anders een eeuwigheid duurt. Maak ook gebruik van zongedroogde tomaten op olie anders wordt de pesto waarschijnlijk te droog.

De Bereiding

Begin met de basilicum blaadjes in de vijzel en vijzel deze tot er een groen papje ontstaat. Doe daar nu de zongedroogde tomaten bij en vijzel dit tot je een mooi een mooi Basilicum?zongedroogde tomaten papje hebt. Nu is het tijd om de knoflook in de vijzel bij te voegen en vervolgens ook te vijzelen. Voeg nu ook de pijnboompitten toe en vijzel ook deze, elke keer tot er een mooi homogeen papje ontstaat. Na de pijnboompitten is het de beurt aan de kaas, je zult merken dat er langzaam aan een textuur ontstaat in het papje tijdens het vijzelen van de kaas en dat is precies waar wij naar op zoek zijn. Vijzel ook de kaas totdat ook deze naadloos in het mengsel is opgegaan.

Tot slot voeg je de olijfolie toe tot er een smeerbare pasta ontstaat, let wel op, te veel olie is niet lekker en is geen verbetering van de textuur van uw Pesto. Vergeet niet het de Pesto eventueel op smaak te brengen met zeezout.

*Nog een kleine tip in plaats van zongedroogde tomaten zou je ook sun kissed tomaten kunnen gebruiken, deze hebben een iets subtielere smaak*

Mangiare gustoso