zuppa-di-zucchine

Zuppa di zucchine oftewel soep met Courgettes is wat men in Italië een primo noemt. Een primo is vaak traditioneel een pasta- of rijstgerecht of een soep. Deze Courgette soep is een heerlijk soepje en een prima voorganger voor bijvoorbeeld een mooie Risotto. Een prachtig voorgerecht voor jouw kerstdiner dit jaar.

Wat heb je nodig aan ingrediënten ?

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 dikke uien of 4 sjalotjes
  • Ongeveer 3 kg courgettes
  • 2 liter kippenbouillon
  • 2 takjes tijm
  • 4 laurierblaadjes
  • 200g groene pesto
  • 400g mascarpone
  • peper en zout

De bereiding

Wij beginnen met het wassen van de Courgettes. Eenmaal gewassen snijd je de Courgettes in blokjes.

Zet nu een pan op bijvoorbeeld een koekenpan en verhit daar in de olijfolie. Voeg daar de uien of sjalotjes aan toe en fruit deze tot ze glazig en zacht beginnen te worden. Voeg vervolgens de Courgettes toe samen met een kleingesneden teentje knoflook. De knoflook kun je ook weg laten als je dat zou willen. Laat vervolgens het geheel een minuut of 5 tot 10 zachtjes stoven met een deksel op de pan.

Voeg nu de kippen of groentenbouillon toe. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout naar smaak en breng dit aan de kook. Voeg een takje tijm toe en de laurierblaadjes en laat het geheel vervolgens zachtjes doorkoken voor een minuut of 30 en haal dan de pan van het vuur.

Verwijder nu de laurierblaadjes en het takje tijm. Voeg dan de Mascarpone toe samen met de pesto en met een staafmixer maak je de soep mooi glad en smeuïg. Verdeel de soep over wat soepkommen (liefst voorverwarmd) en garneer de soep eventueel met wat extra Mascarpone en wat extra pesto en maak het geheel af met wat tijmblaadjes of een takje Basilicum voor het gezicht. Serveer de soep direct en heet op.

Mangiare Gustoso