linguine-al-caviale

Linguine Al Caviale komt vrij vertaald neer op Linguine met Kaviaar. Dit simpele gerecht is simpel maar zeer smaakvol. Het zal misschien niet voor iedereen zijn weggelegd omdat kaviaar best een uitgesproken smaak heeft. Toch is dit gerecht een explosie van smaak en ook best een beetje decadent door de kaviaar en de wodka, iets wat in deze tijd van het jaar geen probleem zou hoeven zijn ;-).

Je zou dit gerecht als hoofdgerecht kunnen serveren, ik persoonlijk serveer het liever als voorafje of voorgerecht simpel omdat niet iedereen kaviaar lust of durft te proberen.

De voorbereiding voor dit gerecht bedraagt ongeveer 15 minuten
De algehele bereidingstijd ligt rond de 25 minuten
Dit recept is berekend op 4 personen

Wat heb je nodig aan ingrediënten ?

  • 50 gram boter (liefst roomboter)
  • 1 kleine ui in dunne plakjes gesneden
  • 1 dl wodka
  • 350 gram Linguine
  • 25 gram kaviaar (imitatie kan ook maar gaat ten koste van de smaak)
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Zout
  • Bladpeterselie fijngehakt voor garnering

De bereiding

Als je het lastig vind om mooi dun te snijden kun je de uien ook over een mandoline halen om zo mooie dunnen plakjes uit te maken. Te grove plakjes uien zijn niet lekker dus probeer ze zo dun mogelijk te snijden.

Begin met het smelten van de boter. Fruit de uien ringetjes op een laag vuur voor een minuut of 5 terwijl je af en toe roert. Als de ui glazig is giet je de wodka erbij. Laat nu het geheel zachtjes door pruttelen tot de alcohol is verdampt. Breng nu de saus op smaak met wat peper en zout. Let op wel op met zout want kaviaar is van zichzelf ook al zout.

Intussen zet je een ruime pan water op met wat zout die je aan de kook brengt. Als het water kookt voeg je de Linguine toe. Kooke vervolgens de Linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze al dente oftewel beetgaar is. Laat de Linguine uitlekken en voeg dan de uien toe. Roer het geheel goed om maar doe dit wel met beleid.

Maak met behulp van een lepel en een vork mooie ronde nestjes Linguine en plaats deze op een bord of in een kom (liefst voorverwarmd). Neem nu een theelepeltje kaviaar en plaats dit boven op het Linguine nestje. Garneer het gerecht met wat peterselie en dien het dan direct op.

Mangiare Gustoso

**Nog even iets met betrekking tot de kaviaar.
Verse kaviaar mag niet stinken of vissig ruiken. Ook mag de smaak niet pikant worden. Verder moeten de eitjes heel zijn en onderling gescheiden van elkaar. De eitjes mogen ook niet kleverig of droog zijn. Uiteraard geld dit ook voor imitatie kaviaar, wat in de praktijk vaak zalm eitjes zijn en geen steur eitjes zoal echte kaviaar.**