linguine-al-caviale

Linguine Al Caviale komt vrij vertaald neer op Linguine met Kaviaar. Dit simpele gerecht is simpel maar zeer smaakvol. Het zal misschien niet voor iedereen zijn weggelegd omdat kaviaar best een uitgesproken smaak heeft. Toch is dit gerecht een explosie van smaak en ook best een beetje decadent door de kaviaar en de wodka, iets wat in deze tijd van het jaar geen probleem zou hoeven zijn ;-).

Je zou dit gerecht als hoofdgerecht kunnen serveren, ik persoonlijk serveer het liever als voorafje of voorgerecht simpel omdat niet iedereen kaviaar lust of durft te proberen.

De voorbereiding voor dit gerecht bedraagt ongeveer 15 minuten
De algehele bereidingstijd ligt rond de 25 minuten
Dit recept is berekend op 4 personen

Wat heb je nodig aan ingrediënten voor Linguine Al Caviale ?

  • 50 gram boter (liefst roomboter)
  • 1 kleine ui in dunne plakjes gesneden
  • 1 dl wodka
  • 350 gram Linguine
  • 25 gram kaviaar (imitatie kan ook maar gaat ten koste van de smaak)
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Zout
  • Bladpeterselie fijngehakt voor garnering

De bereiding

Als je het lastig vind om mooi dun te snijden kun je de uien ook over een mandoline halen om zo mooie dunnen plakjes uit te maken. Te grove plakjes uien zijn niet lekker dus probeer ze zo dun mogelijk te snijden.

Begin met het smelten van de boter. Fruit de uien ringetjes op een laag vuur voor een minuut of 5 terwijl je af en toe roert. Als de ui glazig is giet je de wodka erbij. Laat nu het geheel zachtjes door pruttelen tot de alcohol is verdampt. Breng nu de saus op smaak met wat peper en zout. Let op wel op met zout want kaviaar is van zichzelf ook al zout.

Intussen zet je een ruime pan water op met wat zout die je aan de kook brengt. Als het water kookt voeg je de Linguine toe. Kooke vervolgens de Linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze al dente oftewel beetgaar is. Laat de Linguine uitlekken en voeg dan de uien toe. Roer het geheel goed om maar doe dit wel met beleid.

Maak met behulp van een lepel en een vork mooie ronde nestjes Linguine en plaats deze op een bord of in een kom (liefst voorverwarmd). Neem nu een theelepeltje kaviaar en plaats dit boven op het Linguine nestje. Garneer het gerecht met wat peterselie en dien het dan direct op.

Buon Apetito

**Nog even iets met betrekking tot de kaviaar.
Verse kaviaar mag niet stinken of vissig ruiken. Ook mag de smaak niet pikant worden. Verder moeten de eitjes heel zijn en onderling gescheiden van elkaar. De eitjes mogen ook niet kleverig of droog zijn. Uiteraard geld dit ook voor imitatie kaviaar, wat in de praktijk vaak zalm eitjes zijn en geen steur eitjes zoal echte kaviaar.**

Meer recepten met Linguine vind u hier

  • Triangle Pincet multifunctioneel roestvrij staal 20cm

    Triangle Pincet multifunctioneel roestvrij staal 20cm

    8.49
    Bestellen
  • Triangle Mandoline met roestvrijstalen mes en geleider

    Triangle Mandoline met roestvrijstalen mes en geleider

    44.95
    Bestellen
  • Triangle Blikopener met vleugel

    Triangle Blikopener met vleugel

    8.49
    Bestellen
  • Triangle Pincet met knik multifunctioneel roestvrij 35cm

    Triangle Pincet met knik multifunctioneel roestvrij 35cm

    14.95
    Bestellen
  • Triangle Theezeef fijnmazig 8cm

    Triangle Theezeef fijnmazig 8cm

    8.95
    Bestellen
  • Triangle Essential Gember-rasp

    Triangle Essential Gember-rasp

    21.49
    Bestellen
  • Triangle Spies voor grill en oven met ring 20 cm lang

    Triangle Spies voor grill en oven 20 cm lang met ring

    3.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Sauslepel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Sauslepel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Vallée d'Or Pouilly-Fumé AOP

    Vallée d’Or Pouilly-Fumé AOP

    Bestellen
  • F. Colin-Barollet Saint-Véran AOP

    F. Colin-Barollet Saint-Véran AOP

    Bestellen
  • Quintus Gran Reserva Cabernet Sauvignon Maipo Valley

    Quintus Gran Reserva Cabernet Sauvignon Maipo Valley

    Bestellen
  • Casa Roja Tinto

    Casa Roja Tinto

    Bestellen