bucatini-alla-mozzarella-e-melanzane

Bucatini alla Mozzarella e Melanzana of Bucatini met Mozzarella en Aubergine

Bucatini is een pasta soort die in Nederland niet zo heel erg bekend is. Bucatini is een droge pasta soort die zijn afkomst dankt aan de streek Lazio in midden Italië. Bucatini heeft veel weg van Spaghetti met dit verschil dat de strengen hol zijn van binnen. Bucatini is ongeveer 3 mm dik en wordt gemaakt van Durum tarwe.

De voorbereiding voor dit gerecht vraagt ongeveer 35 minuten.
De gehele bereidingstijd ligt rond 35 minuten
Dit recept is berekend op 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 1 Aubergine in smalle reepjes gesneden
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 50 gram Pancetta of Ontbijtspek
  • 4 tomaten van vel en pitjes ontdaan en klein gesneden
  • 100 gram Mozzarella in blokjes gesneden of in stukjes gescheurd
  • een halve of hele chilipeper afhankelijk van hoe pittig u het wilt maken, zonder pitjes en kleingesneden
  • 350 tot 400 gram Bucatini
  • 1 ei hard gekookt en in stukjes gesneden
  • zout

We beginnen met de Aubergine, leg deze in laagjes in een vergiet en bestrooi iedere laag met wat zout. Laat de aubergines vervolgens uitlekken voor een minuut of 30. Spoel de Aubergine nu af onder koud water en dep deze droog met keuken papier of een schone theedoek.

Zet een koekenpan op het vuur en verwarm daar de olie in. Bak nu de reepjes Aubergine voor een minuut of 5 tot 8 op een middel hoog vuur tot zij lichtbruin kleuren. Roer de Aubergine af en toe om om aanbakken te voorkomen. Haal nu met een schuimspaan de Aubergines uit de pan en laat deze uitlekken bijvoorbeeld op een stuk keukenpapier.

Neem nu een andere koekenpan en rooster daar de Pancetta of ontbijtspek in voor een minuut of 5. Voeg geen olie toe en blijf geregeld roeren. Doe dit op een gemiddeld hoog vuur. Voeg nu de tomaten toe samen met de chilipeper en proef nu de saus. Breng op smaak met wat zout als dit nodig is.

Draai nu het vuur laag en laat alles rustig door pruttelen voor een minuut of 15. Roer de saus af en toe even om zodat deze niet aanbakt aan de bodem van de pan. Bak vervolgens de Aubergines voor een paar minuten mee in de saus.

In de tussentijd zet je een pan op het vuur met water en zout en brengt deze aan de kook. Doe hier de Bucatini in en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze beetgaar of Al dente is. Laat de Bucatini vervolgens uitlekken en doe deze in een (liefst voorverwarmde) schaal. Giet de saus er over heen en bestrooi het gerecht met het fijngesneden ei. Dien het gerecht direct op.

Mangiare Gustoso

* Wintip: een niet te dure lekker wijn zou deze Striga Pinot Grigio Organic kunnen zijn *