
Farfalle Grand Estate of Zomerse Farfalle is een heerlijke frisse pastasalade. Farfalle is een Italiaanse pastavorm. Farfalle is Italiaans voor vlinders (de “e” aan het eind van het woord geeft aan dat het om het meervoud gaat van farfalla).
In het Nederlands worden ze ook wel strikjes of vlindertjes genoemd. Hoewel het misschien nog een beetje vroeg is met dit toch zomerse gerecht wilden wij jullie dit toch niet onthouden.
De voorbereiding voor dit gerecht vraagt ongeveer 20 minuten
De algehele kooktijd bedraagt ongeveer 30 minuten
Dit recept is berekend op 4 personen
Wat heb je nodig ?
- 2 eetlepels Olijfolie bijvoorbeeld Nicolas Alziari
- Olijfolie
- 1 lente uitje fijngehakt
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 6 verse blaadje Basilicum, gescheurd
- 1 eetlepel Marjoraan ook fijngehakt
- 2 jonge courgette’s en dunne reepjes of schijfjes gesneden
- 1 gele paprika, van zaadjes ontdaan en in dunne reepjes gesneden
- 1 aubergine in de dunne reepjes gesneden
- 2 dl droge witte wijn
- 350 tot 400 gram Farfalle
- Zout
- Peper
De bereiding
Wij beginnen met het verhitten van de olijfolie in een grote pan. Voeg daar de lente ui, knoflook, marjoraan en basilicum toe en bak alles op een laag vuur voor een minuut of 5. Blijf wel af en toe roeren om aanbakken te voorkomen.
Doe vervolgens de aubergine, courgette en paprika er bij in de pan en roer alles even goed door. Giet vervolgens de droge witte wijn erbij en laat terwijl je rustig roet de alcohol verdampen. Als de alcohol is verdampt doen we er zout en peper bij om het geheel op smaak te brengen. Laat nu de groenten zachtjes door pruttelen tot zij beetgaar zijn , dit duurt een 20 tot 25 minuutjes.
In de tussen tijd zetten wij een grote pan water met zout op en brengen die aan de kook. Doe vervolgens de Farfalle daarbij en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze beetgaar of al dente zijn. Als de Farfalle gaar is gieten wij die af en laten hem uitlekken.
Doe de uitgelekte Farfalle nu in de pan bij de groenten en schep het geheel voorzichtig om. Doe het gerecht nu in een voorverwarmde schaal en dien het gerecht direct op. Garneren met wat gescheurde basilicum blaadjes
Buon Apetito
Meer recepten met Farfalle vind u hier
-
Triangle 1946 Schuimspaan met grove maas roestvrijstaal
€19.95 Bestellen -
Triangle Rasp voor Parmezaan met handig opvangbakje
€22.95 Bestellen -
Triangle Mandoline met roestvrijstalen mes en geleider
€44.95 Bestellen -
Triangle Pincet multifunctioneel roestvrij staal 20cm
€8.49 Bestellen -
Triangle Keukenschaar van roestvrij staal
€19.95 Bestellen -
Triangle FinalTouch Pinspoon pincet met lepel
€14.49 Bestellen -
Triangle Juliënnesnijder extra fijn van roestvrij staal
€10.99 Bestellen -
Triangle Pincet multifunctioneel van roestvrij staal 15cm
€7.95 Bestellen