Linguini met Pesto en Zongedroogde tomaatjes

Liguini is een platte pasta die veel lijkt op spaghetti met dat verschil dat het plat is in tegenstelling tot de ronde Spaghetti. Liguini of Liguine is oorspronkelijk onstaan in Campania en betekent letterlijk “kleine tongetjes”. Het meest bekende gerecht is waarschijnlijk Linguini alle Vongole. Dit is liguini met Venusschelpen. Liguini wordt veel gegeten in combinatie met vis of schaaldieren.

Linguini met Pesto en zongedroogde tomaatjes wordt gegeten als voorgerecht of als hoofdgerecht.

Wat heb je nodig voor Linguini met Pesto en Zongedroogde tomaatjes ?

  • 350 gram Linguini
  • 1 potje of blikje Zongedroogde tomaatjes in olijfolie
  • 60 gram pijnboompitten

Bereiding

Hak de tomaten samen met een deel van de pijnboompitten fijn of gebruik hier een keukenmachine voor. Bewaar een paar tomaatjes en pijnboompitten voor later voor de decoratie.

Zet een pan water op met wat zout erin en breng dit aan de kook. Als het water eenmaal kookt kan de Linguini erin terwijl je het water aan de kook houd. Kook de Linguini volgens de aangegeven tijd op de verpakking(meestal zo tussen 8 en 10 minuten) tot dat deze beetgaar of al dente is. Proef even voor de zekerheid of doe het op zijn Italiaans en gooi een streng tegen de tegels op de muur als hij blijft hangen is de pasta gaar.

Als de pasta klaar is giet je deze af maar laat ongeveer 2 eetlepels kookvocht achter. Rooster intussen de pijnboompitten even in een droge maar hete koekenpan tot deze lichtbruin kleuren. Blijf hier bij want dit gaat soms razendsnel en verbrande pijnboompitten zijn niet lekker. Roer nu de Pesto met de 2 eetlepels kookwater door de linguini.

Opdienen

Doe de linguini in een diep bord, en drapeer daarover de gehakte tomaatjes en pijnboompitten. Garneer het geheel met de achter gehouden tomaatjes en strooi de geroosterde pijnboompitten over het gerecht. Als eind garnering kun je nog wat peterselie of basilicum blaadjes boven het gerecht leggen voor de kleur.

En zo simpel is Linguini met Pesto en geroosterde pijnboompitten, zeker het proberen waard

Buon Apetito

Meer recepten met Linguine vind u hier

  • Triangle Zeef 15cm

    Triangle Zeef 15cm

    15.95
    Bestellen
  • Triangle Essential Gevogelteschaar 10 cm vezelversterkt

    Triangle Essential Gevogelteschaar 10 cm vezelversterkt polyamide heft

    29.95
    Bestellen
  • Triangle Juliënnesnijder extra fijn van roestvrij staal

    Triangle Juliënnesnijder extra fijn van roestvrij staal

    10.99
    Bestellen
  • Triangle Pincet met knik multifunctioneel 15cm

    Triangle Pincet met knik multifunctioneel 15cm

    7.95
    Bestellen
  • Triangle Mandoline met roestvrijstalen mes en geleider

    Triangle Mandoline met roestvrijstalen mes en geleider

    44.95
    Bestellen
  • Triangle Draadsnijder voor kaas en fondant 24 cm breed

    Triangle Draadsnijder voor kaas en fondant 24 cm breed

    18.99
    Bestellen
  • Triangle 1946 Schuimspaan met grove maas roestvrijstaal

    Triangle 1946 Schuimspaan met grove maas roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle FinalTouch Pinspoon pincet met lepel

    Triangle FinalTouch Pinspoon pincet met lepel

    14.49
    Bestellen
  • Borgo Palazzi Prosecco DOC Treviso Extra Dry Millesimato

    Borgo Palazzi Prosecco DOC Treviso Extra Dry Millesimato

    Bestellen
  • Indomita Quintus Carménère Gran Reserva

    Indomita Quintus Carménère Gran Reserva

    Bestellen
  • Domaine Michelas Saint-Jemms 'La Chasseliere' Crozes Hermitage

    Domaine Michelas Saint-Jemms 'La Chasseliere' Crozes Hermitage

    Bestellen
  • Castillo Santa Paulina Sauvignon Blanc

    Castillo Santa Paulina Sauvignon Blanc

    Bestellen