Spaghetti met kokkels (Italiaans: spaghetti alla vongole) is een typisch Italiaans gerecht dat populair is onder visliefhebbers. Je kunt het gerecht snel klaarmaken, maar het vereist wel een beetje inspanning.
Wat heb je nodig?
- 1 kilogram kokkels
- 500 gram spaghetti
- 3 eetlepels olijfolie (extra vergine)
- 1 teentje gepelde knoflook
- 1 tot 2 gedroogde pepertjes
- bosje fijngehakte bladpeterselie
Bereidingswijze spaghetti met kokkels
Je begint als eerste met de kokkels. Maak deze in koud water schoon. Gooi de kokkels met een kapotte schelp altijd weg en controleer goed of de anderen wel goed zijn gesloten. Geopende schelpen kun je nog voorzichtig tegen het aanrecht tikken. Mochten ze toch weer dicht gaan, kun je ze nog wel gebruiken. Als dat niet het geval is, is het verstandig om het weg te doen.
Je kunt nu de spaghetti koken in een pan met gekookt water. Voeg naar wens zout toe en houd de deksel op de pan. Halverwege kun je de spaghetti nog even omkeren, zodat het niet aan elkaar blijft plakken. Giet de pasta op het eind af in een vergiet.
Je kunt een diepe koekenpan pakken om hier de kokkels in toe te voegen. Ook kun je de knoflook en de peperoncino toevoegen. Schelpen die niet opengaan moet je weggooien. Je kunt nu de spaghetti toevoegen en goed omscheppen. Zorg ervoor dat de pasta allemaal bedekt is met een laagje saus.
Buon Apetito
-
Triangle Pizzasnijder 12 cm RVS
€25.95 Bestellen -
Triangle Spies lelie voor grill en oven 30cm
€9.95 Bestellen -
Triangle Juliënne Rasp met handig opvangbakje
€22.95 Bestellen -
Triangle Pincet met dubbele knik 15cm
€7.95 Bestellen -
Triangle Saladetang 28cm lang van roestvrij staal
€14.99 Bestellen -
Triangle Pincet met knik multifunctioneel 15cm
€7.95 Bestellen -
Triangle Vleespincet 30cm met siliconen dopjes
€12.49 Bestellen -
Triangle Spiesen voor grill en oven 4 delige set
€54.95 Bestellen