Wie kent het niet Pasta Carbonara. Zoals bij alle pasta’s is het de saus waaraan het gerecht zijn naam ontleent zo ook hier. Het kan dus goed zijn dat jij spaghetti carbonara hebt gegeten terwijl je buurman misschien fusili carbonara heeft gehad. Pasta Carbonara is niet alleen heel erg lekker maar ook nog eens zeer voedzaam en niet geheel onbelangrijk het is supersnel gemaakt.

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 500 gr pasta ( in dit geval tagliatelle)
  • 250 gr gerookte spek (dikke plakken)
  • 5 eieren
  • 200 gr Parmezaanse kaas (in blok)
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 klontje boter
  • peper
  • zout

De bereiding

Voor dit recept breng je eerst het water aan de kook. Reken ongeveer een liter water per 250 gr pasta. En strooi vervolgens naar smaak een flinke snuf zout in het water.

Verhit een klontje boter  en wat olijfolie in een koekenpan. Uiteraard kun je ook alleen boter of olie gebruiken dat is persoonlijke smaak, en daarover valt niet te twisten. Een van de grote voordelen van pasta is dat je er zeer goed mee kan combineren en dat geld ook voor onze pasta carbonara.

Snij het spek in gelijke blokjes en bak het in de hete pan. Bak het spek lekker krokant terwijl je het geregeld keert.

Breek de eieren in een kleine schaal en klop deze los met een garde. Rasp vervolgens de Parmezaanse kaas bij de eiren.  Voor de perfect pasta carbonara is het van belang dat je zeker niet zuinig bent met de parmezaanse kaas want dat is waar dit recept zijn smaak en structuur vandaan haalt.

Als het water eenmaal kookt, doe je de pasta erbij. Kook de pasta al dente (beetgaar meetsal zo rond 8 minuten). Kook de pasta niet te ver en maak zeker niet de fout om de pasta met koud water af te spoelen.

Giet vervolgens het kookvocht af en doe de pasta in een ruime schaal, als er wat kookvocht met de pasta mee komt is dat geen probleem. Voeg nu de ei-kaasmix toe aan de nog warme pasta en roer alles rustig door. Uiteindelijk zullen de eiren garen en de kaas smelten door de overgebleven warmte in de pasta.

Strooi nu de krokant gebakken stukjes spek over de pasta en maak het geheel af met wat peper en zout. Werk het gerecht af door er extra Parmezaanse kaas overheen te strooien en tot slot wat blaadjes basilicum voor de kleur.

Buon Apetito

  • Triangle Blikopener met vleugel

    Triangle Blikopener met vleugel

    8.49
    Bestellen
  • Triangle Pincet met knik multifunctioneel 15cm

    Triangle Pincet met knik multifunctioneel 15cm

    7.95
    Bestellen
  • Triangle Dresseernaald diameter 4 cm en 23 cm lang

    Triangle Dresseernaald diameter 4 cm en 23 cm lang

    6.99
    Bestellen
  • Triangle Special Golfsnijder

    Triangle Special Golfsnijder

    9.95
    Bestellen
  • Triangle Pincet met dubbele knik 15cm

    Triangle Pincet met dubbele knik 15cm

    7.95
    Bestellen
  • Triangle Draadsnijder voor kaas en fondant 24 cm breed

    Triangle Draadsnijder voor kaas en fondant 24 cm breed

    18.99
    Bestellen
  • Triangle 1946 Spatel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spatel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Spatel Nylon exta flexibel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spatel Nylon exta flexibel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • AUT von Waldschütz Grüner Veltliner

    AUT von Waldschütz Grüner Veltliner

    11.98
    Bestellen
  • Aanbieding! Wijnpakket Casa Safra Gran Reserva & Verdejo

    Wijnpakket Casa Safra Gran Reserva & Verdejo

    34.99
    Bestellen
  • Aanbieding! Willow Bridge Dragon Fly Chardonnay

    Willow Bridge Dragon Fly Chardonnay

    9.99
    Bestellen
  • Finca Santa Bella Malbec Black Label

    Finca Santa Bella Malbec Black Label

    14.99
    Bestellen