Wie kent het niet Pasta Carbonara. Zoals bij alle pasta’s is het de saus waaraan het gerecht zijn naam ontleent zo ook hier. Het kan dus goed zijn dat jij spaghetti carbonara hebt gegeten terwijl je buurman misschien fusili carbonara heeft gehad. Pasta Carbonara is niet alleen heel erg lekker maar ook nog eens zeer voedzaam en niet geheel onbelangrijk het is supersnel gemaakt.
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 500 gr pasta ( in dit geval tagliatelle)
- 250 gr gerookte spek (dikke plakken)
- 5 eieren
- 200 gr Parmezaanse kaas (in blok)
- 1 scheutje olijfolie
- 1 klontje boter
- peper
- zout
De bereiding
Voor dit recept breng je eerst het water aan de kook. Reken ongeveer een liter water per 250 gr pasta. En strooi vervolgens naar smaak een flinke snuf zout in het water.
Verhit een klontje boter en wat olijfolie in een koekenpan. Uiteraard kun je ook alleen boter of olie gebruiken dat is persoonlijke smaak, en daarover valt niet te twisten. Een van de grote voordelen van pasta is dat je er zeer goed mee kan combineren en dat geld ook voor onze pasta carbonara.
Snij het spek in gelijke blokjes en bak het in de hete pan. Bak het spek lekker krokant terwijl je het geregeld keert.
Breek de eieren in een kleine schaal en klop deze los met een garde. Rasp vervolgens de Parmezaanse kaas bij de eiren. Voor de perfect pasta carbonara is het van belang dat je zeker niet zuinig bent met de parmezaanse kaas want dat is waar dit recept zijn smaak en structuur vandaan haalt.
Als het water eenmaal kookt, doe je de pasta erbij. Kook de pasta al dente (beetgaar meetsal zo rond 8 minuten). Kook de pasta niet te ver en maak zeker niet de fout om de pasta met koud water af te spoelen.
Giet vervolgens het kookvocht af en doe de pasta in een ruime schaal, als er wat kookvocht met de pasta mee komt is dat geen probleem. Voeg nu de ei-kaasmix toe aan de nog warme pasta en roer alles rustig door. Uiteindelijk zullen de eiren garen en de kaas smelten door de overgebleven warmte in de pasta.
Strooi nu de krokant gebakken stukjes spek over de pasta en maak het geheel af met wat peper en zout. Werk het gerecht af door er extra Parmezaanse kaas overheen te strooien en tot slot wat blaadjes basilicum voor de kleur.
Buon Apetito
-
Triangle Keukentang 38 cm van roestvrij staal
€11.99 Bestellen -
Triangle Pincet met knik multifunctioneel roestvrij 35cm
€14.95 Bestellen -
Triangle Pincet met dubbele knik 21cm
€9.49 Bestellen -
Triangle Pizzaschaar in de Italiaanse kleuren 24,5 cm
€24.95 Bestellen -
Triangle Rasp voor Parmezaan met handig opvangbakje
€22.95 Bestellen -
Triangle Spies degen voor grill en oven 27cm
€10.95 Bestellen -
Triangle Blikopener met vleugel
€8.49 Bestellen -
Triangle Spiesen voor grill en oven 4 delige set
€54.95 Bestellen