Wie kent het niet Pasta Carbonara. Zoals bij alle pasta’s is het de saus waaraan het gerecht zijn naam ontleent zo ook hier. Het kan dus goed zijn dat jij spaghetti carbonara hebt gegeten terwijl je buurman misschien fusili carbonara heeft gehad. Pasta Carbonara is niet alleen heel erg lekker maar ook nog eens zeer voedzaam en niet geheel onbelangrijk het is supersnel gemaakt.

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 500 gr pasta ( in dit geval tagliatelle)
  • 250 gr gerookte spek (dikke plakken)
  • 5 eieren
  • 200 gr Parmezaanse kaas (in blok)
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 klontje boter
  • peper
  • zout

De bereiding

Voor dit recept breng je eerst het water aan de kook. Reken ongeveer een liter water per 250 gr pasta. En strooi vervolgens naar smaak een flinke snuf zout in het water.

Verhit een klontje boter  en wat olijfolie in een koekenpan. Uiteraard kun je ook alleen boter of olie gebruiken dat is persoonlijke smaak, en daarover valt niet te twisten. Een van de grote voordelen van pasta is dat je er zeer goed mee kan combineren en dat geld ook voor onze pasta carbonara.

Snij het spek in gelijke blokjes en bak het in de hete pan. Bak het spek lekker krokant terwijl je het geregeld keert.

Breek de eieren in een kleine schaal en klop deze los met een garde. Rasp vervolgens de Parmezaanse kaas bij de eiren.  Voor de perfect pasta carbonara is het van belang dat je zeker niet zuinig bent met de parmezaanse kaas want dat is waar dit recept zijn smaak en structuur vandaan haalt.

Als het water eenmaal kookt, doe je de pasta erbij. Kook de pasta al dente (beetgaar meetsal zo rond 8 minuten). Kook de pasta niet te ver en maak zeker niet de fout om de pasta met koud water af te spoelen.

Giet vervolgens het kookvocht af en doe de pasta in een ruime schaal, als er wat kookvocht met de pasta mee komt is dat geen probleem. Voeg nu de ei-kaasmix toe aan de nog warme pasta en roer alles rustig door. Uiteindelijk zullen de eiren garen en de kaas smelten door de overgebleven warmte in de pasta.

Strooi nu de krokant gebakken stukjes spek over de pasta en maak het geheel af met wat peper en zout. Werk het gerecht af door er extra Parmezaanse kaas overheen te strooien en tot slot wat blaadjes basilicum voor de kleur.

Buon Apetito

  • Triangle 1946 Spatel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spatel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Special Golfsnijder

    Triangle Special Golfsnijder

    9.95
    Bestellen
  • Triangle Mandoline met roestvrijstalen mes en geleider

    Triangle Mandoline met roestvrijstalen mes en geleider

    44.95
    Bestellen
  • Triangle Zeef 18cm puntig en fijnmazig

    Triangle Zeef 18cm puntig en fijnmazig

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Theezeef fijnmazig 8cm

    Triangle Theezeef fijnmazig 8cm

    8.95
    Bestellen
  • Triangle Keukentang van roestvrij staal 24 cm

    Triangle Keukentang van roestvrij staal 24 cm

    8.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Spatel exta flexibel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spatel exta flexibel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Essential Gember-rasp

    Triangle Essential Gember-rasp

    21.49
    Bestellen
  • Lecomte Père et Fils - Champagne Brut Blanc de Blancs AOP

    Lecomte Père et Fils – Champagne Brut Blanc de Blancs AOP

    Bestellen
  • Giro Kopgroep Wijnbox

    Giro Kopgroep Wijnbox

    Bestellen
  • Proefpakket waanzinnig wit (3 flessen)

    Proefpakket waanzinnig wit (3 flessen)

    Bestellen
  • 94Wines #0 Gracious

    94Wines #0 Gracious

    Bestellen