Dit soepje van Jamie is een super simpel en snelle soep.  Gemaakt van Rode Paprika’s afgemaakt met tijm makkelijker kan het niet.

tipje van Jamie: vries een portie in, dan kun je er op een later moment ook nog van genieten…

Wat heb je nodig:
Voor 4 personen
• 1 el olijfolie
• 1 ui, grof gesnipperd
• 1 chilipeper, gesneden
• ½ tl karwijzaad, plus extra voor de garnering
• 2 tenen knoflook, geperst
• blaadjes van 4 takjes tijm
• 4 rode paprika’s, in stukjes
• 1 l groentebouillon

De bereiding

Verhit de olie in een pan, voeg de uisnippers en chilipeper toe en fruit deze aan voor ongeveer 10 minuten. Voeg dan het karwijzaad, de knoflook en tijm toe en bak dit even mee. Voeg de stukjes paprika toe, leg het deksel op de pan en laat het geheel zo’n 10 minuten zachtjes ‘zweten’.

Voeg de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep 15 minuten op laag vuur doorkoken. Haal de pan van het vuur en laat de soep iets afkoelen. Neem dan een staafmixer en pureer de soep glad. Druppel er dan nog wat olie over en bestrooi de soep tot slot met  wat geroosterd karwijzaad.

Bron: Jamie’s Magazine