
Penne ai Gamberi e Carciofi of Pennen met garnalen en artisjokken is zo een gerecht waar je de lente in proeft. De lente is volop aan het werk en de zomer is onderweg. Penne met garnalen en artisjokken is een typisch gerecht dat in de regel rond het eind van de lente en begin van de zomer wordt gegeten. Als de eerste artisjokken weer verkrijgbaar zijn, dus wat wij noemen een echt seizoensgerecht.
De voorbereiding vraagt ongeveer 10 minuten
De algehele kooktijd ligt rond de 20 minuten
Dit recept is berekend op 4 personen
Wat heb je nodig voor Penne ai Gamberi e Carciofi ?
- Het sap van een halve citroen
- 4 baby artisjokken
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels vers gehakte munt
- 2 eetlepels vers gehakte gladde peterselie
- 350 tot 400 gram gedroogde Penne
- 8 tot 12 Reuzen garnalen of Gamba’s
- 25 gram boter
- zout
- Gemalen zwarte Peper
Om te beginnen nemen wij een kom gevuld met koud water en daar doen we het citroensap bij. Dan gaan wij de artisjokken schoonmaken. Snijd de stelen en de topjes van de bladeren af. Als er verkleurde of harde blaadjes aan de buitenkant zitten trek je die er af.
Snijd nu de artisjokken in de lengte door de helft en dan nog eens door de helft zodat je nu vier delen van de artisjokken hebt. In het midden van de artisjok zit een harig gedeelte, dit verwijder je. Snijd nu de artisjok in gelijkmatige schijfjes van een millimeter of 5 en leg deze in het koude water met citroensap en laat dit even zo staan.
Neem dan de artisjokschijfjes en laat deze uitlekken. Neem een schone theedoek en dep de artisjokschijfjes droog. Neem nu een koekenpan en verhit daarin de olijfolie. Doe daar nu de artisjokken bij samen met de knoflook, die je door de knoflookpers drukt en de helft van de fijngehakte munt en peterselie bij.
Breng dit geheel nu op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper en laat alles ongeveer 10 minuten rustig door koken. Blijf wel geregeld roeren om aanbakken te voor komen. Kook het geheel rustig door tot de artisjokken zacht zijn, dat kun je testen door met een mesje erin te prikken.
Intussen zet je een grote pan water op met zout en breng dat aan de kook. Kook de vervolgens de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze beetgaar of al dente is.
Snijd de reuzen garnalen of gamba’s en 2 of 3 stukken. Doe nu de reuzen garnalen of gamba’s bij de artisjokken en roer alles goed door elkaar en verwarm dit een minuut of 2 a 3.
Giet de inmiddels gare pasta af en doe deze in een (liefst voorverwarmde) schaal. Voed dan de boter toe en roer het geheel tot dat de boter gesmolten is. Schep nu het artisjokken mengsel over de pasta heen en schep deze voorzichtig om. Dien het gerecht direct en heet op. Garneer het geheel met de rest van de fijngehakte kruiden.
Buon Apetito
-
Triangle Blikopener met vleugel
€8.49 Bestellen -
Triangle Rasp voor Parmezaan met handig opvangbakje
€22.95 Bestellen -
Triangle Rasp groot met handig opvangbakje
€22.95 Bestellen -
Triangle 1946 Spatel roestvrijstaal
€19.95 Bestellen -
Triangle Pizzasnijder 12 cm RVS
€25.95 Bestellen -
Triangle FinalTouch Pinspoon pincet met lepel
€14.49 Bestellen -
Triangle Mandoline met roestvrijstalen mes en geleider
€44.95 Bestellen -
Triangle Draadsnijder voor kaas en fondant 24 cm breed
€18.99 Bestellen