Penne con la Rucola e la Mozzarella

Penne con la Rucola e la Mozzarella is zo een recept wat in deze tijd van het jaar weer de aandacht trekt. Penne con la Rucola e la Mozzarella of Penne met rucola en Mozzarella zoals wij zouden zeggen is een gerecht dat snel en makkelijk klaar te maken is. En zoals je mag verwachten in de Italiaanse keuken is ook dit weer een ware smaak explosie. De Italiaan zal je vertellen dat het succes van dit gerecht afhangt van de kwaliteit van de gebuikte ingrediënten. Gebruik dus de best mogelijk en zo vers mogelijke producten voor dit recept.

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten
Berekend op: 4 Personen

Wat heb je nodig voor dit recept

  • 400 gram verse of gedroogde Penne
  • 6 rijpe Pomodori, ontdaan van vel en pitjes
  • 300 gram verse Buffel Mozzarella in blokjes gesneden of gescheurd
  • Ongeveer 150 gram verse Rucola
  • 5 eetlepels extra vergine Olijfolie
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Zout

Begin met het opzetten van een grote pan water en zout en breng die aan de kook. Als het water kookt voeg je de Penne toe en die kook je volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze beetgaar of al dente is.

Neem nu een kom en doe daar de pomodori, de rucola en mozzarella in. Giet hier de olijfolie overheen en breng als op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper. meng alles goed oor elkaar zodat alles een jasje van olijfolie aan heeft.

Giet de inmiddels gekookte pasta af en laat deze even uitlekken in een vergiet. Voeg de pasta vervolgens bij de Pomodori en rucola mix en meng alles nog eens goed door elkaar. Dien het gerecht direct op. Als garnering kun je er natuurlijk ook nog wat Parmezaanse kaas over heen raspen als je dat in huis hebt.

Tip: Mocht je nou niet zo houden van de pittige peperachtige smaak van rucola dan kun je hiervoor ook Basilicum gebruiken of een mix van de twee.

Buon Apetito

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.