Dit is een meer moderne manier van Pasta op dienen en is inmiddels razend populair in zo beetje heel Italië. De drie hoofd ingrediënten combineren als geen ander en het gerecht is simpel en super snel klaar te maken. Daarnaast is het ook nog eens verschrikkelijk lekker.

Wat heb je nodig

Voor 4 personen

350 gram gedroogde Penne
115 gram dungesneden gerookte zalm
2 a 3 takjes verse tijm
25 gram boter
150 milliliter extra dikke room
zout en peper naar smaak

De bereiding

Kook de Penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Knip of snijd de gerookte zalm in reepjes van ongeveer een halve centimeter breed. Rits de blaadjes van de tijm

Smelt nu de boter in een grote steelpan. Als de boter gesmolten is roer dan de room samen met ongeveer een kwart van de zalm erdoorheen samen met de tijmblaadjes en zout en peper naar smaak. Verwarm de saus ongeveer 3 a 4 minuten op een laag vuur terwijl u hem voortdurend roert. Laat de saus niet koken. Proef de saus en maak af op smaak met zout en peper Giet nu de pasta af en doe deze bij de roomsaus en schep deze goed door zodat alles een laagje saus heeft.

Verdeel nu de Penne over voorverwarmde diepe borden en leg hier de overgebleven gerookte zalm boven op. Dien het gerecht op terwijl het heet is.

*Tip: In dit gerecht is Penne gebruikt want datis de traditionele saus bij dit gerecht maar u kunt ook prima Raviolli gevuld met spinazie en ricolla bij deze saus opdienen*