Pipe Rigate e Piselli e Proscuitto is eigenlijk een beetje een zomers gerecht. Toch wilde ik ik niet wachten tot de zomer om dit gerecht met jullie te delen. Dit gerecht is kleurrijk door de roze en groene kleuren en daarnaast erg smaakvol.

Wat heb je nodig

Voor 4 personen

  • 25 boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 tot 175 gram diepvries doperwten al vast ontdooid
  • 1 teen knoflook uit de knoflookpers
  • 150 milliliter kippenbouillon (kun je ook vervangen door witte wijn of water)
  • 2 eetlepels verse gladde peterselie fijngehakt
  • 175 milliliter Panna da cucina of Kookroom
  • 115 gram proscuitto crudo (Pramaham) in reepjes igesneden
  • 350 gram gedroogde Pipe Rigate
  • Zout
  • Peper
  • Gehakte verse Italiaanse kruiden voor de garnering

De Bereiding

We beginnen met het smelten van de de helft van de boter samen met de olijf olie. Gebruik hiervoor een middel grote pan of steel pan. Als het schuim is verdwenen is de boter en olie op temperatuur en voeg je de doperwten en knoflook toe. Geef de knoflook even een minuutje om zijn smaak aan de boter af te geven en voeg dan de kippenbouillon toe.

Strooi nu de peterselie erbij en breng op smaak met peper en zout. Kook het geheel een minuut of 5 tot 8 tot dat het meeste van de vloeistoffen zijn opgenomen. Giet nu ongeveer de helft van de room bij de doperwten en zet het vuur hoog. Dit is even opletten maar onder voortdurend roeren laat je de saus aan de kook komen tot deze begint in te dikken. Haal de pan van het vuur en roer dan de Proscuitto door de saus en maak de saus op smaak af met peper en zout.

Kook nu de pasta en volg daarbij de aanwijzingen op de verpakking. Als de pasta gaar is laat je deze goed uitlekken in een vergiet. Neem nu de resterende boter en smelt deze in de pan waarin u de pasta net heeft gekookt, Als de boter gesmolten is doe je de pasta erbij en meng je alles goed elkaar op een middelhoog vuur zodat alles een gelijkmatige coating of jasje van boter heeft. Giet nu de saus erbij en meng alles losjes door elkaar en breng alles goed op temperatuur. Server het gerecht goed heet en bestrooi het gerecht met de vers gehakte Italiaanse kruiden.

* P.S. Proscuitto is vrij prijzig en zou ook vervangen kunnen worden door gekookte ham of Pancetta*

Buon Apetito

  • Triangle Essential Gember-rasp

    Triangle Essential Gember-rasp

    21.49
    Bestellen
  • Triangle Pincet met knik multifunctioneel roestvrij 35cm

    Triangle Pincet met knik multifunctioneel roestvrij 35cm

    14.95
    Bestellen
  • Triangle Rasp groot met handig opvangbakje

    Triangle Rasp groot met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Triangle Juliënnesnijder extra fijn van roestvrij staal

    Triangle Juliënnesnijder extra fijn van roestvrij staal

    10.99
    Bestellen
  • Triangle Pincet met dubbele knik 21cm

    Triangle Pincet met dubbele knik 21cm

    9.49
    Bestellen
  • Triangle Spies voor grill en oven met ring 30 cm lang

    Triangle Spies voor grill en oven 30 cm lang met ring

    3.99
    Bestellen
  • Triangle FinalTouch Pinspoon pincet met lepel

    Triangle FinalTouch Pinspoon pincet met lepel

    14.49
    Bestellen
  • Triangle Rasp voor Parmezaan met handig opvangbakje

    Triangle Rasp voor Parmezaan met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Weingut Michel Spätburgunder Trocken

    Weingut Michel Spätburgunder Trocken

    11.98
    Bestellen
  • AUT von Waldschütz Blauer Zweigelt

    AUT von Waldschütz Blauer Zweigelt

    11.59
    Bestellen
  • Aanbieding! Wijnpakket Vol

    Wijnpakket Vol

    39.99
    Bestellen
  • Los Nobles Vendimia Seleccionada Rioja

    Los Nobles Vendimia Seleccionada Rioja

    8.49
    Bestellen