Pipe Rigate e Piselli e Proscuitto is eigenlijk een beetje een zomers gerecht. Toch wilde ik ik niet wachten tot de zomer om dit gerecht met jullie te delen. Dit gerecht is kleurrijk door de roze en groene kleuren en daarnaast erg smaakvol.

Wat heb je nodig

Voor 4 personen

  • 25 boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 tot 175 gram diepvries doperwten al vast ontdooid
  • 1 teen knoflook uit de knoflookpers
  • 150 milliliter kippenbouillon (kun je ook vervangen door witte wijn of water)
  • 2 eetlepels verse gladde peterselie fijngehakt
  • 175 milliliter Panna da cucina of Kookroom
  • 115 gram proscuitto crudo (Pramaham) in reepjes igesneden
  • 350 gram gedroogde Pipe Rigate
  • Zout
  • Peper
  • Gehakte verse Italiaanse kruiden voor de garnering

De Bereiding

We beginnen met het smelten van de de helft van de boter samen met de olijf olie. Gebruik hiervoor een middel grote pan of steel pan. Als het schuim is verdwenen is de boter en olie op temperatuur en voeg je de doperwten en knoflook toe. Geef de knoflook even een minuutje om zijn smaak aan de boter af te geven en voeg dan de kippenbouillon toe.

Strooi nu de peterselie erbij en breng op smaak met peper en zout. Kook het geheel een minuut of 5 tot 8 tot dat het meeste van de vloeistoffen zijn opgenomen. Giet nu ongeveer de helft van de room bij de doperwten en zet het vuur hoog. Dit is even opletten maar onder voortdurend roeren laat je de saus aan de kook komen tot deze begint in te dikken. Haal de pan van het vuur en roer dan de Proscuitto door de saus en maak de saus op smaak af met peper en zout.

Kook nu de pasta en volg daarbij de aanwijzingen op de verpakking. Als de pasta gaar is laat je deze goed uitlekken in een vergiet. Neem nu de resterende boter en smelt deze in de pan waarin u de pasta net heeft gekookt, Als de boter gesmolten is doe je de pasta erbij en meng je alles goed elkaar op een middelhoog vuur zodat alles een gelijkmatige coating of jasje van boter heeft. Giet nu de saus erbij en meng alles losjes door elkaar en breng alles goed op temperatuur. Server het gerecht goed heet en bestrooi het gerecht met de vers gehakte Italiaanse kruiden.

* P.S. Proscuitto is vrij prijzig en zou ook vervangen kunnen worden door gekookte ham of Pancetta*

Buon Apetito

  • Triangle Blikopener met vleugel

    Triangle Blikopener met vleugel

    8.49
    Bestellen
  • Triangle 1946 Schuimspaan met grove maas roestvrijstaal

    Triangle 1946 Schuimspaan met grove maas roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Zeef 18cm puntig en fijnmazig

    Triangle Zeef 18cm puntig en fijnmazig

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Pincet met dubbele knik 15cm

    Triangle Pincet met dubbele knik 15cm

    7.95
    Bestellen
  • Triangle Spies voor grill en oven met ring 20 cm lang

    Triangle Spies voor grill en oven 20 cm lang met ring

    3.95
    Bestellen
  • Triangle Kruidenschaar in doos

    Triangle Kruidenschaar in doos

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Special Golfsnijder

    Triangle Special Golfsnijder

    9.95
    Bestellen
  • Triangle Saladetang 28cm lang van roestvrij staal

    Triangle Saladetang 28cm lang van roestvrij staal

    14.99
    Bestellen
  • Celdina Monterrei Godello

    Celdina Monterrei Godello

    13.29
    Bestellen
  • La famille Meiland Prosecco Extra Dry

    La famille Meiland Prosecco Extra Dry

    7.99
    Bestellen
  • Eloisa Viognier Limited Collection

    Eloisa Viognier Limited Collection

    9.29
    Bestellen
  • Aanbieding! Calle Principal Cabernet Sauvignon-Tempranillo Edicion Limitada

    Calle Principal Cabernet Sauvignon-Tempranillo Edicion Limitada

    5.99
    Bestellen