Raviolli Alla Napoletana is een typishch zuid-Italiaans gerecht met zeer veel smaak. U kunt het als voorgerecht of als hoofdgerecht opdienen. Samen met gemengde groente of sla is het een prima recept voor een hoofdgerecht. Als voorgerecht heb je aan dit recept genoeg voor 8 personen.

Wat heb je nodig

Ingrediënten

Voor 4 tot 6 personen

Pasta op ei basis
4 eetlepels versgeraspte Pecorino plus extra voor bij het serveren
bloem.
Verse basilicum blaadjes

Voor de vulling heb je nodig

175 Ricotta
2 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
115 gram Proscuitto fijngesneden
150 gram Mozzarella uitgelekt en fijngesneden
1 klein ei
1 eetlepel gladde peterselie, gehakt met wat extra voor de garnering

Voor de tomatensaus heb je nodig

2 eetlepels olijfolie
1 ui fijngehakt
400 gram Pomodori uit blik in stukjes gesneden
1 eetlepel zongedroogde tomaten pasta
2 theelepels gedroogde Oregano
Zou en zwarte gemalen peper naar smaak

Benodigd pasta gereedschap

Pastamachine

De Bereiding

Om de saus te maken verhitten we de olie in een middelgrote steelpan en daarin fruit je de uien tot deze glazig en zacht zijn. Als de uien zacht zijn voeg je de tomaten toe samen met een de inhoud van een blikje aan water. Roer hier vervolgens de tomatenpasta doorheen samen met de gedroogde Oregano en peper en zout naar smaak. Breng dit geheel aan de kook en onder af en toe roeren. Doe de deksel op de pan en kook de saus ongeveer 30 minuten door terwijl u af en toe roert. Als de saus indikt voeg dan wat water toe.

Voor de vulling doe je alle ingrediënten samen in een kom en roert dit goed door. Breng op smaak met zout en peper. Het is het makkelijkst om hier een vork voor te gebruiken zodat er geen klontjes Ricotta achterblijven

Neem nu een kwart van de pasta den draai deze door de pastamachine tot u een lange strip krijgt. Rol dit uit tot een centimeter of 90 tot een meter. Deel nu de strip in tweeën met een scherp mes zodat u twee gelijke stukken pasta heeft van rond de 45 cm. Leg 1 van de strips plat op uw werkvlak.

Neem nu twee theelepels en maak bolletjes, een stuk of 10 a 12, aan 1 kant van de pasta strip. Verdeel de vulling regelmatig. Neem nu een kwastje, vinger gaat ook, en maak rond de vulling de pasta licht vochtig. Vouw nu de rest van de pasta over de vulling. Druk nu de randen van van de pasta zachtjes rond om de vulling. Begin aan de kant waar de vouw zit en werk naar buiten toe om te voorkomen dat er lucht in het ravioli pakketje achterblijft. Zorg dat de randen goed dicht zitten anders loopt de vulling tijdens het koken uit de Ravioli.

Bestrooi de pasta licht met bloem en met een gekarteld pasta wieltje snijd je nu de ravioli tussen de vulling door in losse pakketjes. Leg de Raviloli te drogen en herhaal dit voor de rest van de pasta en de vulling. Dit recept maakt ongeveer 80-96 losse Ravioli pakketjes.

Als de ravioli gedroogd is doen we deze in een pan met ruim kokend water en zout en daar koken wij de pasta in voor ongeveer 4 a 5 minuten. Als de Ravioli goed gaar is gieten we deze af en doen ongeveer een derde in een voorverwarmde kom. Strooi hier een eetlepel van de Pecorino overheen en een derde van de tomatensaus en schep dit voorzichtig om. Dit herhaal je nog 2 keer om zeker te zijn dat alle Ravioli goed bedekt is met de saus en de Pecorino kaas.

Strooi dan als de rest van de Pecorino over het gerecht en dien het gelijk op. Garneer met peterselie of basilicum net wat je zelf lekker vindt.

*Als tip kun je als je daarvan houd nog twee tenen knoflook meebakken met de uien voor de tomatensaus*

Buon Apetito