Rigatoni ai Fiori di Zucca e Pancetta, een Italiaanse mondvol maar het betekent zoveel als Rigatoni met courgettebloemen en pancetta. Een simpel recept voor een gerecht met heel veel rijke smaken. Dat is dankzij de pancetta natuurlijk maar ook de Saffraan is wat dit gerecht zijn smaak geeft.
Wat heb je nodig aan ingrediënten ?
- 150 gram Courgette bloemen
- een mespunt geplette Saffraan draadjes
- 1 eetlepel lauw water
- 25 gram boter
- 120 gram gerookte Pancetta of gerookt ontbijtspek
- 2 eetlepels slagroom
- 350 tot 400 gram Rigatoni
- Zout
Om te beginnen halen wij de stampers uit de Courgette bloem. Dit is het hart binnen in de bloem met de steeltjes. Haal deze met de hand uit de bloem. Snijd de rest van de bloem in dunne reepjes.
Neem nu de Saffraan en week deze in het lauw warme water. Zet dit apart, dit heb je later pas nodig
Neem nu een ondiepe pan bijvoorbeeld een koekenpan en smelt daar de boter in. Als de boter stopt met bruisen voeg je de pancetta toe en die bak je vervolgens tot ze licht bruin zijn. Doe dit op een middelgroot vuur. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen.
Als de Pancetta lichtbruin is voeg je de room toe en zet je het vuur laag. Giet dan de Saffraan erbij met het inweek water en roer dit goed door elkaar.
In de tussentijd neem je een grote pan water en zout die je aan de kook brengt. Als het water kookt voeg je de Rigatoni toe en die kook je volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze al dente oftewel beetgaar zijn. Als de Rigatoni klaar is giet je deze af en laat ze goed uitlekken.
Doe de Rigatonni terug in de pan en voeg de Saffraan saus toe samen met de Courgette bloemen reepjes. Schep het geheel nu rustig om en doe dit in een (liefst voorverwarmde) kom of diepe schaal. Serveer het gerecht direct en heet op.
Mangiare Gustoso
Een beetje hulp bij de wijn
Aangezien wijn kopen nogal een persoonlijke aangelegenheid is hebben wij hier voor u wat ideetjes geplaatst. Als u meer wijn zoekt kunt u uiteraard altijd terecht bij onze wijnen in de webshop.
-
Triangle Pizzaschaar in de Italiaanse kleuren 24,5 cm
€24.95 Bestellen -
Triangle 1946 Spatel roestvrijstaal
€19.95 Bestellen -
Triangle Kruidenschaar in doos
€19.95 Bestellen -
Triangle Draadsnijder voor kaas en fondant 24 cm breed
€18.99 Bestellen -
Triangle Rasp zeer fijn met handig opvangbakje
€22.95 Bestellen -
Triangle 1946 Spaghetti lepel roestvrijstaal
€19.95 Bestellen -
Triangle Vleespincet 30cm met siliconen dopjes
€12.49 Bestellen -
Triangle Spies voor grill en oven 30 cm lang met ring
€3.99 Bestellen
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.