spaghetti-alla-carbonara

Spaghetti alla Carbonara of Spaghetti met eieren, spek en room behoort tot de meest bekende en meest bestelde Spaghetti gerechten die je kunt bedenken. Deze versie bestaat al zo een beetje sinds mensen heugenis en dat is niet zonder reden natuurlijk. Het is een van de meest simpele maar tegelijkertijd meest smaakvolle Spaghetti gerechten. 

Wat heb je nodig voor deze klassieker

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 fijngehakte kleine ui
  • 8 plekjes Pancetta in kleine reepjes gesneden (hier kun je ook ontbijtspek gebruiken)
  • 350 tot 400 gram Spaghetti
  • 4 eieren
  • 60 ml Creme Fraîche
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas vers geraspt, plus wat extra om ernaast te serveren
  • gemalen zwarte peper
  • zout

De bereiding

Om te beginnen nemen wij een grote koekenpan en daarin verhitten wij de olie. Doe daar de fijngehakte ui bij en bak deze op een laag vuur voor ongeveer 5 minuten. De ui moet glazig en zacht zijn maar niet kleuren. Roer daarom regelmatig.

Doe dan de reepjes Pancetta er bij en bak deze nog steeds op laag vuur mee voor een minuut of 10. Blijf steeds regelmatig roeren. In de tussen tijd zetten wij een grote pan op het vuur gevuld met water en wat zout, die wij aan de kook brengen. Doe daar de Spaghetti bij en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze al dente of beet gaar is.

Terwijl de Spaghetti kookt breken wij de eieren in een kom of schaal, doe daar de Creme fraîche samen met de Parmezaanse kaas. Maal hier een flinke hoeveelheid zwarte peper over heen en klop alles goed door elkaar.

Giet de inmiddels gare Spaghetti af en doe deze terug in de pan. Meng dan de Pancetta door de Spaghetti. Draai het vuur uit en voeg nu direct het ei mengsel toe aan de Spaghetti en meng alles snel door tot het ei is gestold en de pasta is bedekt.

Breng het gerecht direct verder op smaak en verdeel het over vier borden of kommen (liefst voorverwarmd). Bestrooi met nog wat gemalen peper. Dien het gerecht direct op en serveer de Parmezaanse kaas ernaast.

Mangiare Gustoso