Tijdens een vakantie op Malta kwam ik in aanraking met Spaghetti Arrabiatta. Ik had dit nog nooit eerder gehad en ik was blij verrast met de pittigheid van de pasta. Dat is iets wat je niet direct verwacht in een pasta gerecht.

Nou was ik op zoek naar leuke recepten voor ons blog en zo kwam ik al snel uit op de site van Jamie Olliver. Ik ben een fan van Jamie’s kookwijze omdat het vaak makkelijk en rustiek is. Dit recept is er een van Jamie maar ik wil hem jullie niet onthouden 😉

Wat heb je nodig:

Voor 4 personen

• 4 hele, verse rode chilipepers
• olijfolie
• 2 tenen knoflook, in plakjes
• 3 ansjovisfilets
• 1 tl gedroogde oregano
• 400 g blokjes tomaat uit blik
• 400 g gedroogde pasta

Pangrattato
• flinke handvol gescheurd brood
• olijfolie
• 3 tenen knoflook, gepeld en geperst
• 1 gedroogde chilipeper, gesneden

Zoals met de meeste gerechten van Jamie is ook deze pasta een explosie van smaken en texturen. De pangrattato zorgt voor een lekkere crunch.

Stap 1:
Prik met een scherp mesje een aantal gaatjes in de verse chilipepers en doe ze in een koekenpan. Giet er een laagje van circa 1 cm olie bij en laat ze ongeveer 10 minuten op heel laag vuur staan. Als ze zacht zijn en de olie de chilismaak heeft overgenomen schenk je het grootste deel in een potje (heerlijke chiliolie!).

Voeg aan de rest van de olie de plakjes knoflook, ansjovisfilets en oregano toe. Bak ze even. Roer de blokjes tomaat erdoor en breng aan de kook. (Pas op dat de pepers niet kapotgaan want dan wordt de saus heel heet!)

Stap 2:
Kook intussen de pasta en ga aan de slag met de pangrattato. Maal het brood met wat zout in de blender tot fijne kruimels. Schenk een scheut olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de geperste knoflook en wat gedroogde chilipeper. Na een minuut of 2 voeg je de broodkruimels toe en schep je het door elkaar zodat alles wordt bedekt met de knoflookolie. Bak tot je krokante, goudbruine kruimels hebt. Neem de pan van het vuur.

Stap 3:
Giet de pasta af en schep door de saus. Verdeel de pasta over kommen (waarbij je iedereen een zachte hele chilipeper toebedeelt).
Bestrooi met wat pangrattato en smullen maar!

Per portie 358 kcal, 15,9 g vet (2,3 g verzadigd), 9,9 g eiwit, 43,9 g koolhydraten, 4,7 g suikers

Buon Apetito

Bron: Jamie’s Magazine

  • Triangle Pizzasnijder 12 cm RVS

    Triangle Pizzasnijder 12 cm RVS

    25.95
    Bestellen
  • Triangle Pincet met knik multifunctioneel roestvrij 35cm

    Triangle Pincet met knik multifunctioneel roestvrij 35cm

    14.95
    Bestellen
  • Triangle Pincet met dubbele knik 15cm

    Triangle Pincet met dubbele knik 15cm

    7.95
    Bestellen
  • Triangle FinalTouch Pinspoon pincet met lepel

    Triangle FinalTouch Pinspoon pincet met lepel

    14.49
    Bestellen
  • Triangle Spies voor grill en oven met ring 25 cm lang

    Triangle Spies voor grill en oven 25 cm lang met ring

    3.95
    Bestellen
  • Triangle Pincet multifunctioneel van roestvrij staal 15cm

    Triangle Pincet multifunctioneel van roestvrij staal 15cm

    7.95
    Bestellen
  • Triangle Vleespincet 35cm met siliconen dopjes

    Triangle Vleespincet 35cm met siliconen dopjes

    17.95
    Bestellen
  • Triangle Essential Gember-rasp

    Triangle Essential Gember-rasp

    21.49
    Bestellen
  • Porta da Ría Albariño

    Porta da Ría Albariño

    12.99
    Bestellen
  • Aanbieding! Pierre Baptiste Sauvignon Blanc Probeerpakket (3 flessen)

    Pierre Baptiste Sauvignon Blanc Probeerpakket (3 flessen)

    19.49
    Bestellen
  • Aanbieding! Closerie Saint Vincent Cuvée Prestige Bordeaux

    Closerie Saint Vincent Cuvée Prestige Bordeaux

    6.49
    Bestellen
  • Domaine de Congy Pouilly-Fumé

    Domaine de Congy Pouilly-Fumé

    18.99
    Bestellen