Tijdens een vakantie op Malta kwam ik in aanraking met Spaghetti Arrabiatta. Ik had dit nog nooit eerder gehad en ik was blij verrast met de pittigheid van de pasta. Dat is iets wat je niet direct verwacht in een pasta gerecht.
Nou was ik op zoek naar leuke recepten voor ons blog en zo kwam ik al snel uit op de site van Jamie Olliver. Ik ben een fan van Jamie’s kookwijze omdat het vaak makkelijk en rustiek is. Dit recept is er een van Jamie maar ik wil hem jullie niet onthouden 😉
Wat heb je nodig:
Voor 4 personen
• 4 hele, verse rode chilipepers
• olijfolie
• 2 tenen knoflook, in plakjes
• 3 ansjovisfilets
• 1 tl gedroogde oregano
• 400 g blokjes tomaat uit blik
• 400 g gedroogde pasta
Pangrattato
• flinke handvol gescheurd brood
• olijfolie
• 3 tenen knoflook, gepeld en geperst
• 1 gedroogde chilipeper, gesneden
Zoals met de meeste gerechten van Jamie is ook deze pasta een explosie van smaken en texturen. De pangrattato zorgt voor een lekkere crunch.
Stap 1:
Prik met een scherp mesje een aantal gaatjes in de verse chilipepers en doe ze in een koekenpan. Giet er een laagje van circa 1 cm olie bij en laat ze ongeveer 10 minuten op heel laag vuur staan. Als ze zacht zijn en de olie de chilismaak heeft overgenomen schenk je het grootste deel in een potje (heerlijke chiliolie!).
Voeg aan de rest van de olie de plakjes knoflook, ansjovisfilets en oregano toe. Bak ze even. Roer de blokjes tomaat erdoor en breng aan de kook. (Pas op dat de pepers niet kapotgaan want dan wordt de saus heel heet!)
Stap 2:
Kook intussen de pasta en ga aan de slag met de pangrattato. Maal het brood met wat zout in de blender tot fijne kruimels. Schenk een scheut olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de geperste knoflook en wat gedroogde chilipeper. Na een minuut of 2 voeg je de broodkruimels toe en schep je het door elkaar zodat alles wordt bedekt met de knoflookolie. Bak tot je krokante, goudbruine kruimels hebt. Neem de pan van het vuur.
Stap 3:
Giet de pasta af en schep door de saus. Verdeel de pasta over kommen (waarbij je iedereen een zachte hele chilipeper toebedeelt).
Bestrooi met wat pangrattato en smullen maar!
Per portie 358 kcal, 15,9 g vet (2,3 g verzadigd), 9,9 g eiwit, 43,9 g koolhydraten, 4,7 g suikers
Buon Apetito
Bron: Jamie’s Magazine
-
Triangle Keukentang 38 cm van roestvrij staal
€11.99 Bestellen -
Triangle Pincet met knik multifunctioneel roestvrij 35cm
€14.95 Bestellen -
Triangle Pincet met dubbele knik 21cm
€9.49 Bestellen -
Triangle Pizzaschaar in de Italiaanse kleuren 24,5 cm
€24.95 Bestellen -
Triangle Rasp voor Parmezaan met handig opvangbakje
€22.95 Bestellen -
Triangle Spies degen voor grill en oven 27cm
€10.95 Bestellen -
Triangle Blikopener met vleugel
€8.49 Bestellen -
Triangle Spiesen voor grill en oven 4 delige set
€54.95 Bestellen