Tijdens een vakantie op Malta kwam ik in aanraking met Spaghetti Arrabiatta. Ik had dit nog nooit eerder gehad en ik was blij verrast met de pittigheid van de pasta. Dat is iets wat je niet direct verwacht in een pasta gerecht.

Nou was ik op zoek naar leuke recepten voor ons blog en zo kwam ik al snel uit op de site van Jamie Olliver. Ik ben een fan van Jamie’s kookwijze omdat het vaak makkelijk en rustiek is. Dit recept is er een van Jamie maar ik wil hem jullie niet onthouden 😉

Wat heb je nodig:

Voor 4 personen

• 4 hele, verse rode chilipepers
• olijfolie
• 2 tenen knoflook, in plakjes
• 3 ansjovisfilets
• 1 tl gedroogde oregano
• 400 g blokjes tomaat uit blik
• 400 g gedroogde pasta

Pangrattato
• flinke handvol gescheurd brood
• olijfolie
• 3 tenen knoflook, gepeld en geperst
• 1 gedroogde chilipeper, gesneden

Zoals met de meeste gerechten van Jamie is ook deze pasta een explosie van smaken en texturen. De pangrattato zorgt voor een lekkere crunch.

Stap 1:
Prik met een scherp mesje een aantal gaatjes in de verse chilipepers en doe ze in een koekenpan. Giet er een laagje van circa 1 cm olie bij en laat ze ongeveer 10 minuten op heel laag vuur staan. Als ze zacht zijn en de olie de chilismaak heeft overgenomen schenk je het grootste deel in een potje (heerlijke chiliolie!).

Voeg aan de rest van de olie de plakjes knoflook, ansjovisfilets en oregano toe. Bak ze even. Roer de blokjes tomaat erdoor en breng aan de kook. (Pas op dat de pepers niet kapotgaan want dan wordt de saus heel heet!)

Stap 2:
Kook intussen de pasta en ga aan de slag met de pangrattato. Maal het brood met wat zout in de blender tot fijne kruimels. Schenk een scheut olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de geperste knoflook en wat gedroogde chilipeper. Na een minuut of 2 voeg je de broodkruimels toe en schep je het door elkaar zodat alles wordt bedekt met de knoflookolie. Bak tot je krokante, goudbruine kruimels hebt. Neem de pan van het vuur.

Stap 3:
Giet de pasta af en schep door de saus. Verdeel de pasta over kommen (waarbij je iedereen een zachte hele chilipeper toebedeelt).
Bestrooi met wat pangrattato en smullen maar!

Per portie 358 kcal, 15,9 g vet (2,3 g verzadigd), 9,9 g eiwit, 43,9 g koolhydraten, 4,7 g suikers

Buon Apetito

Bron: Jamie’s Magazine

  • Triangle Juliënnesnijder extra fijn van roestvrij staal

    Triangle Juliënnesnijder extra fijn van roestvrij staal

    10.99
    Bestellen
  • Triangle Spies voor grill en oven met ring 20 cm lang

    Triangle Spies voor grill en oven 20 cm lang met ring

    3.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Sauslepel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Sauslepel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Spatel Nylon exta flexibel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spatel Nylon exta flexibel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Spatel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spatel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Keukentang van roestvrij staal 24 cm

    Triangle Keukentang van roestvrij staal 24 cm

    8.95
    Bestellen
  • Triangle Draadsnijder voor kaas en fondant 24 cm breed

    Triangle Draadsnijder voor kaas en fondant 24 cm breed

    18.99
    Bestellen
  • Triangle 1946 Spatel exta flexibel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spatel exta flexibel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Caballo de Oro Valdepenas DOP Reserva

    Caballo de Oro Valdepenas DOP Reserva

    Bestellen
  • Traditions Macabeo (Organic)

    Traditions Macabeo (Organic)

    Bestellen
  • Casa Safra Cava Brut Rosado

    Casa Safra Cava Brut Rosado

    Bestellen
  • Willow Bridge Estate Gravel Pit Shiraz

    Willow Bridge Estate Gravel Pit Shiraz

    Bestellen