Spaghetti La Pommarola heeft waarschijnlijk de meest beroemde saus die je kunt vinden afkomstig van oorsprong uit Napels. De saus voor dit gerecht wordt gemaakt bij voorkeur in de zomer wanneer de Pommodori op zijn zoetst zijn. De saus is super eenvoudig en de gedachte daarachter is dat niets af kan doen aan de smaak van de tomaten. Deze saus word opgediend met spaghetti maar dat kun je uiteraard ook vervangen voor een pasta van jouw smaak.

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen

  • 675 gr. Pommodori
  • 4 el olijfolie
  • 1 fijngehakte ui
  • 350 gr. verse basilicumblaadjes
  • Zout
  • Gemalen zwarte peper
  • En hand geschaafde Parmezaanse kaas voor de garnering

De bereiding

Eerst gaan we de tomaten pellen. Dat doen we door deze kruislings in te snijden . Neem een grote pan en breng daarin ruim water aan de kook als het water eenmaal kookt kun je het vuur uitdraaien. Doe de tomaten nu in het water en laat deze ongeveer 30 seconden zwemmen. Haal nu de tomaten uit het water en dan zijn de tomaten makkelijk te ontvellen. Snijd de tomaten vervolgens in stukjes.

Neem een grote steelpan en verhit daarin de olijfolie en fruit daarin de ui aan tot hij licht gekleurd is, doe dit op een zacht vuur anders verbrand het geheid. Voeg de tomaten toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Breng dit geheel nu bijna aan de kook, nu kan het vuur laag en een deksel op de pan. Laat de saus langzaam indikken onder af en toe roeren. Dit neemt zo een 30-40 minuten.

Intussen gaan we de pasta koken en dat doen we volgens de aanwijzingen op de verpakking en naar eigen smaak. Hak intussen de basilicum blaadjes fijn. Als de pasta en de saus klaar zijn haal de saus van het vuur en roer je daar de Basilicum doorheen. En klaar is de saus. Giet nu de pasta af en doe deze in het liefst een voorverwarmde kom om te snelle afkoeling tegen te gaan. Giet de saus bij de Spaghetti en meng deze goed door.

Dien de Spagehtti La Pommarola direct op en garneer het geheel met de Parmezaanse kaar erbij.

Buon Apetito

  • Triangle Zeef 15cm

    Triangle Zeef 15cm

    15.95
    Bestellen
  • Triangle Essential Gevogelteschaar 10 cm vezelversterkt

    Triangle Essential Gevogelteschaar 10 cm vezelversterkt polyamide heft

    29.95
    Bestellen
  • Triangle Juliënnesnijder extra fijn van roestvrij staal

    Triangle Juliënnesnijder extra fijn van roestvrij staal

    10.99
    Bestellen
  • Triangle Pincet met knik multifunctioneel 15cm

    Triangle Pincet met knik multifunctioneel 15cm

    7.95
    Bestellen
  • Triangle Mandoline met roestvrijstalen mes en geleider

    Triangle Mandoline met roestvrijstalen mes en geleider

    44.95
    Bestellen
  • Triangle Draadsnijder voor kaas en fondant 24 cm breed

    Triangle Draadsnijder voor kaas en fondant 24 cm breed

    18.99
    Bestellen
  • Triangle 1946 Schuimspaan met grove maas roestvrijstaal

    Triangle 1946 Schuimspaan met grove maas roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle FinalTouch Pinspoon pincet met lepel

    Triangle FinalTouch Pinspoon pincet met lepel

    14.49
    Bestellen
  • Plaatshouder

    Montagny Blanc Millebuis AOC

    Bestellen
  • Camino de Seda 'Seleccion Especial' Jumilla DOP

    Camino de Seda 'Seleccion Especial' Jumilla DOP

    Bestellen
  • AUT von Waldschütz Gemischter Satz Alte Reben

    AUT von Waldschütz Gemischter Satz Alte Reben

    Bestellen
  • Triple Twenty Chardonnay Boisée Pays d'Oc IGP

    Triple Twenty Chardonnay Boisée Pays d'Oc IGP

    Bestellen