Spaghetti La Pommarola heeft waarschijnlijk de meest beroemde saus die je kunt vinden afkomstig van oorsprong uit Napels. De saus voor dit gerecht wordt gemaakt bij voorkeur in de zomer wanneer de Pommodori op zijn zoetst zijn. De saus is super eenvoudig en de gedachte daarachter is dat niets af kan doen aan de smaak van de tomaten. Deze saus word opgediend met spaghetti maar dat kun je uiteraard ook vervangen voor een pasta van jouw smaak.

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen

  • 675 gr. Pommodori
  • 4 el olijfolie
  • 1 fijngehakte ui
  • 350 gr. verse basilicumblaadjes
  • Zout
  • Gemalen zwarte peper
  • En hand geschaafde Parmezaanse kaas voor de garnering

De bereiding

Eerst gaan we de tomaten pellen. Dat doen we door deze kruislings in te snijden . Neem een grote pan en breng daarin ruim water aan de kook als het water eenmaal kookt kun je het vuur uitdraaien. Doe de tomaten nu in het water en laat deze ongeveer 30 seconden zwemmen. Haal nu de tomaten uit het water en dan zijn de tomaten makkelijk te ontvellen. Snijd de tomaten vervolgens in stukjes.

Neem een grote steelpan en verhit daarin de olijfolie en fruit daarin de ui aan tot hij licht gekleurd is, doe dit op een zacht vuur anders verbrand het geheid. Voeg de tomaten toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Breng dit geheel nu bijna aan de kook, nu kan het vuur laag en een deksel op de pan. Laat de saus langzaam indikken onder af en toe roeren. Dit neemt zo een 30-40 minuten.

Intussen gaan we de pasta koken en dat doen we volgens de aanwijzingen op de verpakking en naar eigen smaak. Hak intussen de basilicum blaadjes fijn. Als de pasta en de saus klaar zijn haal de saus van het vuur en roer je daar de Basilicum doorheen. En klaar is de saus. Giet nu de pasta af en doe deze in het liefst een voorverwarmde kom om te snelle afkoeling tegen te gaan. Giet de saus bij de Spaghetti en meng deze goed door.

Dien de Spagehtti La Pommarola direct op en garneer het geheel met de Parmezaanse kaar erbij.

Buon Apetito

  • Triangle Mandoline met roestvrijstalen mes en geleider

    Triangle Mandoline met roestvrijstalen mes en geleider

    44.95
    Bestellen
  • Triangle Juliënne Rasp met handig opvangbakje

    Triangle Juliënne Rasp met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Triangle Rasp zeer fijn met handig opvangbakje

    Triangle Rasp zeer fijn met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Triangle Special Golfsnijder

    Triangle Special Golfsnijder

    9.95
    Bestellen
  • Triangle Spies voor grill en oven met ring 25 cm lang

    Triangle Spies voor grill en oven 25 cm lang met ring

    3.95
    Bestellen
  • Triangle Zeef 18cm puntig en fijnmazig

    Triangle Zeef 18cm puntig en fijnmazig

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Vleespincet 35cm met siliconen dopjes

    Triangle Vleespincet 35cm met siliconen dopjes

    17.95
    Bestellen
  • Triangle Kruidenschaar in doos

    Triangle Kruidenschaar in doos

    19.95
    Bestellen
  • AUT von Waldschütz Grüner Veltliner

    AUT von Waldschütz Grüner Veltliner

    11.98
    Bestellen
  • Aanbieding! Weingut Michel Grauburgunder Trocken

    Weingut Michel Grauburgunder Trocken

    8.49
    Bestellen
  • Château de Beauvoisin Costières de Nîmes

    Château de Beauvoisin Costières de Nîmes

    7.98
    Bestellen
  • Aanbieding! Castillo Santa Paulina Chardonnay Reserva

    Castillo Santa Paulina Chardonnay Reserva

    5.99
    Bestellen