Tagliatelle met zalm is echt een heerlijk pasta gerecht. De grote smaakmaker in dit gerecht is de citroenboter. Het is wel algemeen bekend dat vis en iets van zuur zoals citroen altijd een lekker combinatie vormen. Het citroenzuur in de citroen boter haalt de smaak van de vis op maar zorgt ook voor een zomers frisse smaak aan de pasta zelf. Voor een beetje frisse bite en textuur gebruiken wij fijngehakte bieslook. Dit recept is een zeer simpel doch zeer smaakvol gerecht met echt Italiaanse smaken. Geniet van dit makkelijke en snelle recept voor heerlijke Tagliatelle met zalm.

Wat heb je nodig

  • 400g Tagliatelle
  • 4 zalmmoten van ongeveer 150 gram
  • 200g roomboter
  • 1 citroen
  • Een bosje bieslook
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zeezout

Ter voorbereiding of wat genoemd word “mis en place”

Wrijf de moten zalm in met een dun laagje olijfolie en strooi er een klein beetje zout en peper op en leg deze afgedekt aan de kant. Pers het sap uit de citroen in een kommetje en snij het bosje bieslook in mooie kleine stukjes.

Bereiding

Breng nu een pan water aan de kook voor de Tagliatelle. Als het water kookt, dan doe je eerst wat zout in de pan(dus niet gelijk zout in de pan*) en daarna de pasta. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op verpakking ‘al dente’.

Terwijl de Tagliatelle kookt, maak je de citroenboter klaar en bak je de zalm. Zet een koekenpan op het vuur en doe de boter hierin. Zet het vuur op laag en laat de boter smelten tot een mooi goudgeel geheel gedurende de kooktijd van de pasta. Dit mag vooral niet te snel gaan de boter mag dus niet bubbelen of bruin worden.

In een andere koekenpan bak je de zalm. De zalm is ingesmeerd met een beetje olijfolie, dus het is verder niet nodig om extra boter of olie in de pan te doen. Afhankelijk van de dikte van de zalm bak je deze aan beide kanten 2, 3 of 4 minuten. Daarom start je ook pas met het bakken van de zalm, zodra de Tagliatelle en de boter al op het vuur staan.

Vlak voordat de pasta ‘al dente’ is, dus proeven of op zijn Italiaans tegen de muur gooien, doe je het citroensap bij de boter in de koekenpan, zodat dit even warm wordt. Zorg dat de boter warm is en niet kokend heet want dit bederft de smaak.

Giet nu de Tagliatelle af en doe de pasta gelijk terug in de pan. Doe de citroenboter gelijk in de pan bij de pasta samen met de stukjes bieslook. Roer de boter door de pasta om te voorkomen dat deze gaat plakken. Als ook de zalm klaar is, kun dit recept voor pasta met zalm opdienen.

Pak een mooi plat bord en doe de Tagliatelle hierop. De Tagliatelle op de afbeelding is gerold met behulp van een vleesvork voor een mooie presentatie. Leg de zalm op het bord en garneer met nog een klein beetje bieslook. Geniet van dit lekkere recept voor Tagliatelle met zalm.

Buon appetito!

Bron: Alles over italiaans eten

(* Als je zout in het water gooit voor het water kookt duurt het langer voor het water aan de kook komt omdat het kookpunt van het water verhoogt wordt)

  • Triangle Spies voor grill en oven met ring 20 cm lang

    Triangle Spies voor grill en oven 20 cm lang met ring

    3.95
    Bestellen
  • Triangle Saladetang 28cm lang van roestvrij staal

    Triangle Saladetang 28cm lang van roestvrij staal

    14.99
    Bestellen
  • Triangle Pincet met dubbele knik 21cm

    Triangle Pincet met dubbele knik 21cm

    9.49
    Bestellen
  • Triangle Keukentang van roestvrij staal 24 cm

    Triangle Keukentang van roestvrij staal 24 cm

    8.95
    Bestellen
  • Triangle Spies voor grill en oven met ring 30 cm lang

    Triangle Spies voor grill en oven 30 cm lang met ring

    3.99
    Bestellen
  • Triangle Pizzasnijder 10 cm RVS

    Triangle Pizzasnijder 10 cm RVS

    23.95
    Bestellen
  • Triangle Keukentang 38 cm van roestvrij staal

    Triangle Keukentang 38 cm van roestvrij staal

    11.99
    Bestellen
  • Triangle Pincet met knik multifunctioneel 15cm

    Triangle Pincet met knik multifunctioneel 15cm

    7.95
    Bestellen
  • Queensland Cellars Prestige oaked Shiraz

    Queensland Cellars Prestige oaked Shiraz

    Bestellen
  • Heritage d'Or Crémant de Bourgogne AOP Brut

    Heritage d’Or Crémant de Bourgogne AOP Brut

    Bestellen
  • Cellier des Princes Reserve Châteauneuf-du-Pape AOC

    Cellier des Princes Reserve Châteauneuf-du-Pape AOC

    Bestellen
  • San Tanaro Langhe DOC Bianco

    San Tanaro Langhe DOC Bianco

    Bestellen