Wat er nou lekkerder dan verse pasta, nou wat dacht je van jouw eigen gemaakte verse pasta ? Zelf pasta maken is gemakkelijk en leuk om te doen.
Bovendien is het erg lekker! Het recept is super simpel.

Wat heb je nodig voor 4 personen

220 gr pastabloem (Durum of andere harde tarwe)
2 eieren

Wat heb je aan gereedschap nodig

Een deegroller
Een pastamachine(verkrijgbaar via onze webshop)

Deze hoeveelheden zijn richtlijnen: als je grote of kleine eieren gebruikt, of oude bloem, kan het zijn dat de verhoudingen wat anders zijn. Kijk tijdens het kneden: blijft het deeg te nat, voeg dan wat bloem toe. Wordt het deeg te droog (brokkelig), doe er dan wat water bij.
Verse pasta met eieren – Voor vier personen neem je 2 eieren en 220 gram bloem, voor elke 2 personen méér 1 ei en 110 gram bloem extra. Als je pasta maakt om te vullen moet er voor elk ei dat je gebruikt 1 theelepel melk bij. Meng met de hand of in de keukenmachine.
Verse pasta met harde tarwe en water – Voor vier personen neem je 250 gram pasta van harde tarwe (verkrijgbaar via onze webshop) met een snuf zout, en 1,25 deciliter (1/8 liter) water. Meng met de hand of in de keukenmachine.

Verdeel de pastabloem over je aanrechtblad of ander blad waar je aan werkt. Belangrijk is dat je een beetje ruimte hebt. Maak een kuiltje in het midden en breek de eitjes daarin. Meng het voorzichtig met je vingers. Begin van binnenuit en betrek steeds meer bloem bij je deeg. Kneed er in 10 minuten een soepel pastadeeg van. Het deeg is klaar als het elastisch aanvoelt.

Verpak het pastadeeg in huishoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.

Neem nu de pastamachine en zet de pastamachine op de breedste stand, bij mijn machine is dit stand 7. Neem een deel van het pastadeeg en rol dit uit tot een langwerpige lap. Dit hoeft niet dun te zijn. Doe het deeg tussen de rollers en draai het deeg er door heen. Herhaal dit 2 of 3 keer totdat er een dunne lap ontstaat. Als er bij de eerste draai scheuren ontstaan, kan je het deeg even dubbel vouwen en opnieuw er door heen draaien.

Zet de machine vervolgens een standje lager en rol de lap nogmaals door de machine. Ga zo door totdat de pasta de juiste dikte heeft bereikt. Ik ben doorgegaan tot standje 3.

Nu heb je lasagne vellen die je ook voor ravioli of Tortellini kunt gebruiken. Snijd deze eventueel wat bij met een mes in de gewenste grootte. Laat de vellen vervolgens drogen op een schone theedoek. (je kan ze ook direct koken).

Ik heb het pastadeeg door de tagliatelle stand gehaald. Dit is hetzelfde principe als hierboven, alleen snijden de messen de pasta in repen. Lintpasta laat je drogen op een droogrekje. Zodat de slierten los van elkaar kunnen drogen.

Kook de pasta vervolgens in 3 minuten gaar in ruim water met zout. Als je de pasta net gedraaid hebt en niet hebt laten drogen, kan je de kooktijd verkorten naar 1 minuut.

 • Triangle Pincet met dubbele knik 21cm

  Triangle Pincet met dubbele knik 21cm

  9.49
  Bestellen
 • Triangle Rasp 2-zijdig met handig opvangbakje

  Triangle Rasp 2-zijdig met handig opvangbakje

  22.95
  Bestellen
 • Triangle Dresseernaald diameter 4 cm en 23 cm lang

  Triangle Dresseernaald diameter 4 cm en 23 cm lang

  6.99
  Bestellen
 • Triangle 1946 Spatel Nylon exta flexibel roestvrijstaal

  Triangle 1946 Spatel Nylon exta flexibel roestvrijstaal

  19.95
  Bestellen
 • Triangle Spies lelie voor grill en oven 30cm

  Triangle Spies lelie voor grill en oven 30cm

  9.95
  Bestellen
 • Triangle Zeef 15cm

  Triangle Zeef 15cm

  15.95
  Bestellen
 • Triangle Pincet multifunctioneel roestvrij staal 20cm

  Triangle Pincet multifunctioneel roestvrij staal 20cm

  8.49
  Bestellen
 • Triangle Spies degen voor grill en oven 27cm

  Triangle Spies degen voor grill en oven 27cm

  10.95
  Bestellen