tagliatelle con piselli e prosciutto cotto

Tagliatelle is een makkelijk en zeer smakelijke pastasoort, die perfect geschikt is voor een zondagse lunch. Het onderstaande gerecht is een eenvoudig en gemakkelijk te bereiden recept en is ideaal wanneer je weinig tijd hebt, maar je toch graag lekker wilt eten.

De voorbereiding voor dit gerecht vraagt ongeveer 20 minuten
De gehele bereidingstijd ligt rond de 20 minuten
Dit gerecht is berekend op 4 personen
Per portie bedraagt dit gerecht ongeveer 735 calorieën

Wat heb je nodig ?

Ingrediënten
  • 40 gram boter
  • 1 kleine gesnipperde ui
  • 250 gram doperwten
  • 100 gram Proscuitto of gekookte ham in blokjes gesneden
  • een snufje vers geraspte nootmuskaat
  • 150 ml slagroom
  • 350 tot 400 gram verse Tagliatelle
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Peper
  • zout

Wij beginnen met het smelten van 10 gram boter in een pan voeg daar de ui aan toe samen met 60 ml water en fruit de ui voor een minuut of 5 a 6 op een laag vuur. Let op de ui hoort niet te verkleuren.
Doe nu de doperwten erbij samen met een soeplepel heet water. Bak nu alles in een afgesloten pan voor een minuut of 4 tot de doperwten gaar zijn.

Smelt nu de rest van de boter in een ondiepe pan zoals bijvoorbeeld een koekenpan. Voeg de ham toe en bak deze een paar seconden voordat je de erwten en het kookvocht aan toevoegt. Breng alles op smaak met peper ,zout en de geraspte nootmuskaat en voeg dan de slagroom toe en bak alles nog een minuut of 3 tot 4. Doe nu het vuur uit en voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe.

In de tussentijd zetten wij een grote pan op met water en zout en brengen deze aan de kook. Doe nu de tagliatelle erbij en kook deze naar de aanwijzingen op de verpakking of tot ze beetgaar of al dente is. Giet dan de Tagliatelle af maar bewaar een beetje van het kookvocht. Zorg ook dat de Tagliatelle zelf nog enigszins nat is en voeg deze toe aan de pan met saus. Schep alles losjes en voorzichtig om en dien het gerecht dan direct op. Je kunt eventueel nog wat peper over het gerecht malen.

*nog een kleine tip, mocht de saus te dik worden doordat je de kaas hebt toegevoegd voeg dan geleidelijk een beetje van het kookvocht van de Tagliatelle toe net zo veel als nodig is om de saus een mooie romige consistentie te geven.

Buon Apetito

  • Triangle Keukentang 38 cm van roestvrij staal

    Triangle Keukentang 38 cm van roestvrij staal

    11.99
    Bestellen
  • Triangle Theezeef fijnmazig 8cm

    Triangle Theezeef fijnmazig 8cm

    8.95
    Bestellen
  • Triangle Spies degen voor grill en oven 27cm

    Triangle Spies degen voor grill en oven 27cm

    10.95
    Bestellen
  • Triangle Blikopener met vleugel

    Triangle Blikopener met vleugel

    8.49
    Bestellen
  • Triangle Essential Gember-rasp

    Triangle Essential Gember-rasp

    21.49
    Bestellen
  • Triangle Mandoline met roestvrijstalen mes en geleider

    Triangle Mandoline met roestvrijstalen mes en geleider

    44.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Sauslepel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Sauslepel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Pincet met dubbele knik 15cm

    Triangle Pincet met dubbele knik 15cm

    7.95
    Bestellen
  • Wijnpakket Eloisa Viognier & Pinot Noir

    Wijnpakket Eloisa Viognier & Pinot Noir

    59.99
    Bestellen
  • Aanbieding! Château Voigny Sauternes (0

    Château Voigny Sauternes (0,375L)

    11.49
    Bestellen
  • Barão de Vilar 20 Years Old Port

    Barão de Vilar 20 Years Old Port

    24.99
    Bestellen
  • Château Michel de Vert Lussac - Saint-Émilion

    Château Michel de Vert Lussac – Saint-Émilion

    11.98
    Bestellen