Lasagne kennen wij hier in Nederland eigenlijk alleen als een ovenschotel met gelaagde lasange vellen. Echter in Sardinië maakt men lasagne op een iets andere manier waardoor het meer op tagliatelle gaat lijken dan lasagne.

Voor dit recept is de saus gemaakt van kruiden en gemalen walnoten. het effect lijkt op pesto maar dan zonder de parmesaanse kaas.

Voor 4 tot 6 personen

Wat heb je nodig

  • 100 gram gepelde walnoten
  • 10 blaadjes basilicum
  • een bosje platte peterselie (gebruik alleen het blad)
  • 500 gram brede tagliatelle
  • 5 blaadjes munt
  • 4 grote tenen knoflook
  • 3/4 – 1 maatbeker olijfolie
  • zout en vers gemalen peper
  • 5 eetlepels zelf geroosterd broodkruim of paneermeel
  • pimento vlokken
  • basilicum om te garneren

De bereiding

Dit is een snel en simpel recept en dus maken wij het onszelf makkelijk. Doe je alle kruiden, de knoflook en de walnoten in een blender of keukenmachine en maal het fijn tot een structuur die u prettig vind.
Kook vervolgens de pasta al dente in ruim kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg zout aan het water toe en koek de Tagliatelle ongeveer 10 tot 12 minuten.

Terwijl de pasta kookt neem je een grote pan en doet daar de olie in die je langzaam op laag vuur opwarmt. Maak de olie niet te heet omdat de kruiden dan zullen verbranden. Als de olie warm is voeg je het kruidenmengsel toe en bak je dit onder voortduren roeren voor ongeveer een minuut of twee. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Als de pasta haast gaar is voeg je het geroosterde broodkruim toe aan de saus, als je dit te vroeg doet zuigt het broodkruim zich vol en krijg je een heel vet mondgevoel. Roer het geheel goed om.

Als de pasta gaar is giet je deze af maar houd ongeveer een 1/2 maatbeker kookwater achter. Doe de pasta bij de saus in de pan en voeg het achtergehouden kookwater toe. Schep alles goed om zodat alle pasta volledig bedekt is en breng het geheel op smaak met zout en peper. Als het nodig is kun je nog wat water toevoegen aan de saus.

Doe nu het gerecht over op een voorverwarmde serveerschaal en garneer het gerecht met nog wat gesnipperde basilicum overheen.

Buon Apetito

  • Triangle Spies lelie voor grill en oven 25cm

    Triangle Spies lelie voor grill en oven 25cm

    9.95
    Bestellen
  • Triangle Pizzaschaar in de Italiaanse kleuren 24

    Triangle Pizzaschaar in de Italiaanse kleuren 24,5 cm

    24.95
    Bestellen
  • Triangle FinalTouch Pinspoon pincet met lepel

    Triangle FinalTouch Pinspoon pincet met lepel

    14.49
    Bestellen
  • Triangle 1946 Spatel Nylon exta flexibel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spatel Nylon exta flexibel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Spiesen voor grill en oven 4 delige set

    Triangle Spiesen voor grill en oven 4 delige set

    54.95
    Bestellen
  • Triangle Pincet met dubbele knik 15cm

    Triangle Pincet met dubbele knik 15cm

    7.95
    Bestellen
  • Triangle Essential Gember-rasp

    Triangle Essential Gember-rasp

    21.49
    Bestellen
  • Triangle Blikopener met vleugel

    Triangle Blikopener met vleugel

    8.49
    Bestellen
  • San Luccardi Montepulciano d'Abruzzo

    San Luccardi Montepulciano d'Abruzzo

    7.98
    Bestellen
  • Aanbieding! Karl Pfaffmann Selection Riesling Silberberg

    Karl Pfaffmann Selection Riesling Silberberg

    11.99
    Bestellen
  • Cellier des Dauphins Châteauneuf-du-Pape

    Cellier des Dauphins Châteauneuf-du-Pape

    24.99
    Bestellen
  • Cellier des Princes Châteauneuf-du-Pape

    Cellier des Princes Châteauneuf-du-Pape

    23.98
    Bestellen