Lasagne kennen wij hier in Nederland eigenlijk alleen als een ovenschotel met gelaagde lasange vellen. Echter in Sardinië maakt men lasagne op een iets andere manier waardoor het meer op tagliatelle gaat lijken dan lasagne.

Voor dit recept is de saus gemaakt van kruiden en gemalen walnoten. het effect lijkt op pesto maar dan zonder de parmesaanse kaas.

Voor 4 tot 6 personen

Wat heb je nodig

  • 100 gram gepelde walnoten
  • 10 blaadjes basilicum
  • een bosje platte peterselie (gebruik alleen het blad)
  • 500 gram brede tagliatelle
  • 5 blaadjes munt
  • 4 grote tenen knoflook
  • 3/4 – 1 maatbeker olijfolie
  • zout en vers gemalen peper
  • 5 eetlepels zelf geroosterd broodkruim of paneermeel
  • pimento vlokken
  • basilicum om te garneren

De bereiding

Dit is een snel en simpel recept en dus maken wij het onszelf makkelijk. Doe je alle kruiden, de knoflook en de walnoten in een blender of keukenmachine en maal het fijn tot een structuur die u prettig vind.
Kook vervolgens de pasta al dente in ruim kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg zout aan het water toe en koek de Tagliatelle ongeveer 10 tot 12 minuten.

Terwijl de pasta kookt neem je een grote pan en doet daar de olie in die je langzaam op laag vuur opwarmt. Maak de olie niet te heet omdat de kruiden dan zullen verbranden. Als de olie warm is voeg je het kruidenmengsel toe en bak je dit onder voortduren roeren voor ongeveer een minuut of twee. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Als de pasta haast gaar is voeg je het geroosterde broodkruim toe aan de saus, als je dit te vroeg doet zuigt het broodkruim zich vol en krijg je een heel vet mondgevoel. Roer het geheel goed om.

Als de pasta gaar is giet je deze af maar houd ongeveer een 1/2 maatbeker kookwater achter. Doe de pasta bij de saus in de pan en voeg het achtergehouden kookwater toe. Schep alles goed om zodat alle pasta volledig bedekt is en breng het geheel op smaak met zout en peper. Als het nodig is kun je nog wat water toevoegen aan de saus.

Doe nu het gerecht over op een voorverwarmde serveerschaal en garneer het gerecht met nog wat gesnipperde basilicum overheen.

Buon Apetito

  • Triangle Theezeef fijnmazig 8cm

    Triangle Theezeef fijnmazig 8cm

    8.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Spatel exta flexibel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spatel exta flexibel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Keukentang van roestvrij staal 24 cm

    Triangle Keukentang van roestvrij staal 24 cm

    8.95
    Bestellen
  • Triangle Rasp zeer fijn met handig opvangbakje

    Triangle Rasp zeer fijn met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Triangle Juliënne Rasp met handig opvangbakje

    Triangle Juliënne Rasp met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Schuimspaan met grove maas roestvrijstaal

    Triangle 1946 Schuimspaan met grove maas roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Zeef 15cm

    Triangle Zeef 15cm

    15.95
    Bestellen
  • Triangle Rasp groot met handig opvangbakje

    Triangle Rasp groot met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Aanbieding! Calle Principal Cabernet Sauvignon-Tempranillo Edicion Limitada

    Calle Principal Cabernet Sauvignon-Tempranillo Edicion Limitada

    5.99
    Bestellen
  • Aanbieding! Peter Flemming Chardonnay Probeerpakket (3 flessen)

    Peter Flemming Chardonnay Probeerpakket (3 flessen)

    23.99
    Bestellen
  • Lu Beddu Nero d'Avola Appassimento Sicilia

    Lu Beddu Nero d'Avola Appassimento Sicilia

    9.98
    Bestellen
  • Weingut Michel Spätburgunder Trocken

    Weingut Michel Spätburgunder Trocken

    11.98
    Bestellen