Deze rijkgevulde Italiaanse soep is perfect als voorgerecht, maar serveren tijdens de lunch kan natuurlijk ook. Maak de minestrone een dagje van te voren, dan is hij nog lekkerder!

Lang heel lang geleden toen ik nog een jongetje was maakte mijn moeder al Minestrone soep en ik was daar gek op. En dat ben ik nu nog steeds. Nou is dit niet de soep van mijn moeder maar van iemand waar ik net zo een fan van ben namelijk Jamie Oliver.

Wat heb je nodig:

Voor 6 tot 8 personen
• 1 ham
• 1 ui, gehalveerd
• 2 laurierblaadjes
• bosje peterselie
• bosje tijm
• 5 wortels
• 5 stengels bleekselderij
• 3 courgettes
• 1 prei, gesneden
• 3 el olijfolie
• 2 blikken tomaatblokjes (à 400 g)
• 150 g kleine pastavormpjes
• 1 blik cannellinibonen (à 400g), uitgelekt
• ½ savooiekool, fijngesneden

De bereiding

1 Doe de ham, ui,kruiden, plus 2 gehalveerde wortels en stengels bleekselderij in een grote pan. Zet alles net onder koud water en breng aan de kook. Schep het schuim van het water en laat een half uur zachtjes koken.

2 Zeef, bewaar de ham en kook de bouillon in tot ca. 1,2 liter. Snijd de courgettes, overgebleven wortels en bleekselderij in stukjes en bak met de prei enkele minuten in de olijfolie. Voeg ze dan samen met de tomaat toe aan de bouillon. Laat 30 minuten zachtjes koken; voeg de pasta en bonen na 15 minuten toe; de kool en het vlees van de ham na 25 minuten.

3 Voeg flink wat zout en peper toe en serveer met een scheutje olijfolie.

bron: Jamie’s Magazine