Orecchiette con Accuighe e Brocolli, of zoals wij dat in Nederland noemen, orecchiette met ansjovis en brocolli, word gekenmerkt door de stevige smaken die zo typerend zijn voor het zuiden van Italië en Sicilië. Ingrediënten die veel worden gebruikt in de zuid Italiaanse keuken zijn Ansjovis, knoflook en Pecorino. Dit gerecht word vaak geserveerd samen met vers Italiaans boord als lichte lunch maar ook als avondmaaltijd.
Wat heb je nodig voor Orecchiette con Accuighe e Brocolli ?
- 300 gram broccoli roosjes
- 40 gram pijnboompitten
- 350 gram gedroogde Orecchiette
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 kleine rode ui
- 50 gram ansjovis filets in olijfolie(uit blik)
- 1 teen knoflook geperst door de knoflookpers
- 50 gram vers geraspte Pecorino
- Zout
- Gemalen peper
** Orecchiette is een pasta met een stevigere structuur. Deze kun je meestal wel halen bij delicatessen winkels. Mocht u deze pasta niet kunnen krijgen kunt u hem ook vervangen voor Conchiglie.
Maak van de broccoli kleine roosjes en verwijder de stelen. Hak grote stelen klein of snijd wat kleinere stelen in tweeën. Doe de broccoliroosjes en stelen in een pan kokend water met zout voor een minuut of 2(blancheren). Giet de broccoli af en spoel deze af onder koud stromend water. Zo voorkom je dat de broccoli verder door gaart. Laat nu de broccoli uitlekken op een stuk keukenpapier.
Neem nu een droge koekenpan en laat deze heet worden op een middelhoog vuur. Rooster de pijnboompitten nu tussen 1 a 2 minuten goudbruin. Laat ze niet aanbranden want dan zijn ze niet lekker meer en kun je opnieuw beginnen. Als de pijnboompitten goudbruin zijn haal je ze van het vuur of zet het vuur uit en laat de pijnboompitten afkoelen.
Kook nu de pasta in ruim water met zout en volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Terwijl de pasta kookt verwarm je de olijfolie in een koekenpan en daarin bak je de de uien tot deze zacht zijn blijf regelmatig roeren. Voeg de ansjovis inclusief de olie waar zij in liggen toe en voeg ook de knoflook toe gedurende een minuut of twee, net zo lang totdat de ansjovis smelt en een pasta begint te vormen. Doe nu de broccoli erbij en breng het geheel goed op smaak met gemalen zwarte peper. Verwarm het geheel tot de broccoli warm is.
Giet de inmiddels gare pasta af en doe deze in een voorverwarmde schaal of diepe kom. Schep het broccoli mengsel erover heen en ook een deel van de geraspte Pecorino en meng alles goed door elkaar. Bestrooi nu de bovenkant met geraspte Pecorino en de pinboompitten en dien het gerecht direct op.
Buon Apetito
Meer recepten met Oriecchette vind u hier
-
Triangle Spiesen voor grill en oven 4 delige set met ring
€16.49 Bestellen -
Triangle Mandoline met roestvrijstalen mes en geleider
€44.95 Bestellen -
Triangle Rasp 2-zijdig met handig opvangbakje
€22.95 Bestellen -
Triangle Essential Gember-rasp
€21.49 Bestellen -
Triangle Draadsnijder voor kaas en fondant 24 cm breed
€18.99 Bestellen -
Triangle Essential Gevogelteschaar 10 cm vezelversterkt polyamide heft
€29.95 Bestellen -
Triangle 1946 Spatel Nylon exta flexibel roestvrijstaal
€19.95 Bestellen -
Triangle Keukentang 38 cm van roestvrij staal
€11.99 Bestellen