pastadeeg ingredienten

Zelf pasta maken is super simpel, snel en veel lekkerder dan pasta van de supermarkt( dit moet u maar van mij aannemen 😉 )
Dit recept voor pasta deeg is “geleend” van 24 kitchen

Pastadeeg

  • 400g pastabloem (tipo 00)
  • 1 tl zout
  • 4 eieren
  • 2 eidooiers
  • 2 tl olijfolie extra vergine

Extra nodig

  • zeef
  • bloem om te bestuiven
  • plasticfolie
  • Zeef de bloem op het aanrecht of in een kom en meng met een snufje zout. Maak een kuiltje in het midden.
  • Doe de eieren en de eidooier in het kuiltje. Klop de eieren met 1 theelepel olijfolie los met een vork terwijl je steeds een beetje bloem meeneemt. Blijf kloppen met de vork tot het niet meer kan en kneed dan verder met je handen.
  • Kneed circa 5 minuten tot er een soepel en egaal deeg ontstaat. Voeg wat bloem toe als het deeg te nat blijft. Als het te droog blijft, kun je wat water toevoegen.
  • Rol een bal van het deeg en bestrooi deze met wat bloem. Laat de deegbal circa 1 uur gewikkeld in plasticfolie rusten.
  • Triangle Pizzasnijder 12 cm RVS

    Triangle Pizzasnijder 12 cm RVS

    25.95
    Bestellen
  • Triangle Theezeef fijnmazig 8cm

    Triangle Theezeef fijnmazig 8cm

    8.95
    Bestellen
  • Triangle Rasp 2-zijdig met handig opvangbakje

    Triangle Rasp 2-zijdig met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Triangle Spies voor grill en oven met ring 25 cm lang

    Triangle Spies voor grill en oven 25 cm lang met ring

    3.95
    Bestellen
  • Triangle Rasp voor Parmezaan met handig opvangbakje

    Triangle Rasp voor Parmezaan met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Triangle Saladetang 28cm lang van roestvrij staal

    Triangle Saladetang 28cm lang van roestvrij staal

    14.99
    Bestellen
  • Triangle Pizzaschaar in de Italiaanse kleuren 24

    Triangle Pizzaschaar in de Italiaanse kleuren 24,5 cm

    24.95
    Bestellen
  • Triangle Dresseernaald diameter 4 cm en 23 cm lang

    Triangle Dresseernaald diameter 4 cm en 23 cm lang

    6.99
    Bestellen