
Zelf pasta maken is super simpel, snel en veel lekkerder dan pasta van de supermarkt( dit moet u maar van mij aannemen 😉 )
Dit recept voor pasta deeg is “geleend” van 24 kitchen
Pastadeeg
- 400g pastabloem (tipo 00)
- 1 tl zout
- 4Â eieren
- 2Â eidooiers
- 2 tl olijfolie extra vergine
Extra nodig
- zeef
- bloem om te bestuiven
- plasticfolie
- Zeef de bloem op het aanrecht of in een kom en meng met een snufje zout. Maak een kuiltje in het midden.
- Doe de eieren en de eidooier in het kuiltje. Klop de eieren met 1 theelepel olijfolie los met een vork terwijl je steeds een beetje bloem meeneemt. Blijf kloppen met de vork tot het niet meer kan en kneed dan verder met je handen.
- Kneed circa 5 minuten tot er een soepel en egaal deeg ontstaat. Voeg wat bloem toe als het deeg te nat blijft. Als het te droog blijft, kun je wat water toevoegen.
- Rol een bal van het deeg en bestrooi deze met wat bloem. Laat de deegbal circa 1 uur gewikkeld in plasticfolie rusten.
-

Triangle Essential Gember-rasp
€21.49 Bestellen -

Triangle Pincet met knik multifunctioneel roestvrij 35cm
€14.95 Bestellen -

Triangle Rasp groot met handig opvangbakje
€22.95 Bestellen -

Triangle Juliënnesnijder extra fijn van roestvrij staal
€10.99 Bestellen -

Triangle Pincet met dubbele knik 21cm
€9.49 Bestellen -

Triangle Spies voor grill en oven 30 cm lang met ring
€3.99 Bestellen -

Triangle FinalTouch Pinspoon pincet met lepel
€14.49 Bestellen -

Triangle Rasp voor Parmezaan met handig opvangbakje
€22.95 Bestellen
