Cappelletti in brodo di cappone is een soep die met name gegeten wordt op Santo Stefano (wat bij ons 2e Kerstdag is) en op nieuwjaarsdag. Deze lichte soep is een welkome afwisseling op de speciale feestelijke gerechten van de dag ervoor. In Italië wordt de bouillon traditioneel gemaakt van het karkas van de kerst vogel.(In Italië is dat vaak een Kapoen en dat is dan weer een gecastreerde haan). Uiteraard kan dit ook met kip of kalkoen gedaan worden.

Wat heb je nodig

Voor 4 personen

1,2 liter Kippen bouillon
90 – 125 gram verse of gedroogde Cappelletti
30 ml droge witte wijn (kun je geheel naar eigen smaak doen)
± 1 eetlepel fijngehakte gladde peterselie
Zout
Gemalen zwarte peper
± 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, bij het serveren
Peterselieblaadjes voor de garnering

De bereiding

Doe de kippenbouillon in een grote pan en breng dit aan de kook. Voeg naar smaak zou en peper bij en doe de Cappelletti erbij.
Breng de bouillon weer aan de kook en zet dan het vuur laag. Kook vervolgens de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking tot de pasta al dente is. Blijf geregeld roeren om ervoor te zorgen dat de Cappelletti gelijkmatig gaart.

Roer nu de witte wijn samen met de peterselie toe aan de bouillon en maak het geheel af met peper en zout naar smaak. Neem vier voorverwarmde diepe borden en dien daar de soep in op. Ter garnering nog wat parmezaanse kaas over de soep raspen en gareneren met wat Peterselie blad. Die de soep direct op en heet op.

“mangiare gustoso”