Pastamammamia - Pasta recepten waar je je vingers bij aflikt

Pastamammamia is een blog pagina met een verzameling pasta recepten voor, je raadt het al, Italiaanse pasta. Er wordt beschreven hoe een bepaald pasta recept gemaakt wordt en wat er voor nodig, soms met video ondersteuning. Gezien de aard van het blog nemen wij ook graag pasta recepten aan van onze lezers/bezoekers van onze website.

Heb jij een lekker pasta recept en kan je dat op papier uitleggen dan kan jij jouw recept aan ons opsturen en dan kan dat als het geschikt blijkt geplaatst worden. Maak wel altijd mooie foto’s van jouw gerecht. Voor meer informatie kun je gebruik maken van de contact pagina.

De nieuwste recepten

beheerder 30 mei 2020 0 comments

Bucatini all’Amatriciana

Bucatini all'Amatriciana of Bucatini met tomaten en chilipeper saus in het Nederlands is echte klassieker. Het gerecht is vernoemd naar de plek waar het vandaan komt namelijk Amatrice in de Sabine-heuvels in de streek Lazio.
Bucatini Hoofdgerecht Lazio Pastarecepten Tomatensaus Vlees
beheerder 18 mei 2020 0 comments

Penne con la Rucola e la Mozzarella

Penne con la Rucola e la Mozzarella is zo een recept wat in deze tijd van het jaar weer de aandacht trekt. Penne met rucola en Mozzarella zoals wij zouden zeggen is een gerecht dat snel en makkelijk klaar te maken is.
Hoofdgerecht Midden Italië Olijfolie Pastarecepten Penne Toscane Vegetarisch
beheerder 26 april 2020 0 comments

Vermicelli alla Napoletana

Vermicella alla Napoletana komt zoals de naam al suggereert uit de omgeving van de stad Napels. In het Nederlands betekent de naam zoiets als Vermicelli uit Napels maar hier wordt het Vermicelli met venusschelpen genoemd. Traditioneel wordt Vermicelli in Napels geserveerd met verse tomatensaus en zeevruchten. In dit recept komen...
Hoofdgerecht Midden Italië Napels Pastarecepten Tomatensaus Vermicceli Vis
beheerder 6 april 2020 0 comments

Sugo Finto of Nep Vleessaus

Sugo Finto of vrij vertaald Nep Vleessaus is een Romeinse saus die is ontstaan in tijden van schaarsheid aan vlees. Vlees was in die tijd schreeuwend duur dus men ging op zoek naar alternatieven.
Hoofdgerecht Pastarecepten Sugo Sugo Vegetarisch
beheerder 17 maart 2020 0 comments

Rigatoni con Sugo di Pomodoro Invernale

Rigatoni con Sugo di Pomodoro Invernale heet in het Nederlands heel simpel Rigatoni met winterse tomatensaus. Deze saus wordt in Italië gemaakt in de tijd dat de tomaten niet op hun best zijn.
Hoofdgerecht Pastarecepten Rigatoni Tomatensaus Vegetarisch
beheerder 9 maart 2020 0 comments

Orecchiette al Ragù

Orecchiette al Ragù of zoals wij in Nederland zouden zeggen Orecchiette met vleessaus is een zuid Italiaans gerecht met een wat aparte pasta soort namelijk Orecchiette. Orecchiette wordt gemaakt van een stijf pasta deeg en hebben een ruwe en een gladde kant. Orecchiette wordt gemaakt van kleine balletjes deeg waar...
Hoofdgerecht Orecchiette Pastarecepten Tomatensaus Vlees Vleessaus
beheerder 2 maart 2020 0 comments

Pappardelle al Cavolfiore e Gorgonzola

Pappardelle al Cavolfiore e Gorgonzola dat is letterlijk een mond vol. Maar in het Nederlands zou dit neerkomen op Pappardelle met bloemkool en Gorgonzola. Dat is misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie maar met het toch wat kille weer gaat dit recept er toch wel in.
Hoofdgerecht Kaassaus Pappardelle Pastarecepten Vegetarisch Voorgerecht
beheerder 19 februari 2020 0 comments

Cannelloni di formaggi e verdure

Cannelloni di formaggi e verdure zou in het Nederlands vertaalt zoiets zijn als Cannelloni met kaas en verse groenten. Cannelloni zijn vrij grote gesloten pasta buisjes die perfect geschikt zijn om een vulling vast te houden. Cannelloni di formaggi e verdure is een vegetarische schotel vol met groenten en kaas.
Bechamelsaus Cannelloni Hoofdgerecht Pastarecepten Vegetarisch
beheerder 13 februari 2020 0 comments

Lasagne Tricolori

Lasagne Tricolori is een heerlijk vegetarisch gerecht dat zoals de naam misschien al doet vermoeden een lasagne is met de Italiaanse drie kleur. Lasagne is een wereldwijd bekend gelaagd gerecht met pasta vellen gescheiden.
Anders Hoofdgerecht Lasagne Pastarecepten Vegetarisch
beheerder 11 februari 2020 0 comments

Tagliatelle al Ragù di Salsiccia

Tagliatelle al ragù di Salsiccia word in het Nederlands Tagliatelle met worstsaus genoemd.De saus is, naast dat ie lekker simpel en snel is, ook nog eens prima geschikt als basis voor andere sauzen. Zoals de naam al doet vermoeden is de saus gebaseerd op Italiaanse worst.
Hoofdgerecht Pastarecepten Tagliatelle Tomatensaus Toscane Umbria Vlees

Zelf maken

beheerder 21 april 2020 0 comments

Zelf je eigen Italiaanse kruiden mix maken

Zelf je eigen Italiaanse kruiden mix maken, hoe moeilijk is dat ? Het antwoord is simpel, helemaal niet moeilijk. In deze tijden dat wij allemaal binnen moeten blijven en verveling vaak hard toeslaat dachten wij dat het wel leuk zou zijn om je eigen Italiaanse kruidenmix te gaan maken.
De kruidentuin Zelf maken
beheerder 24 december 2019 0 comments

Tiramisu, het Italiaanse Pick me up toetje

Tiramisu is een van oorsprong Italiaans dessert. Vrij vertaald betekent de naam “trek mij omhoog”, oftewel een maak me blij toetje.Wist je bijvoorbeeld dat Tiramisu ook vaak aan herstellende zieken wordt gegeven, om ze aan te laten sterken en er weer bovenop te komen. Het is een relatief modern gerecht. Tiramisu...
Kerstmis Nagerecht Tiramisu Type gerecht Zelf maken
beheerder 9 december 2019 0 comments

De beste pizza maak je zelf

De beste pizza maak je zelf, dat is wat iedere Italiaan je zal vertellen. Natuurlijk kun je jouw pizza bij de supermarkt halen maar dan weet je 1 ding zeker, daar is niets authentieks aan. De smaken worden afgestemd op de “Nederlandse smaak” en lijken in de verste verte niet...
Pizza Zelf maken
beheerder 3 januari 2019 0 comments

Zelf Ciabatta maken

Ciabatta kun je heel goed thuis maken. Ciabatta deeg is een heel nat deeg waardoor kneden met de hand bijna niet te doen is. Voor het maken van Ciabatta heb je dus eigenlijk wel een keukenmachine of broodmachine nodig. Met heel veel geduld zou je zelfs een handmixer kunnen gebruiken....
Italiaans brood Zelf maken
beheerder 19 december 2018 0 comments

Focaccia – Italiaans plat brood

Als je bij de bakker komt of in de supermarkt rondloopt zie je ze tegenwoordig overal liggen. Italiaanse broden zoals bijvoorbeeld Focaccia of Ciabatta broden. Italiaans brood is populair in Nederland wat een broodland bij uitstek is. Maar waarom dit soort brood kopen als je het ook vrij simpel zelf...
Italiaans brood Zelf maken
beheerder 13 februari 2018 0 comments

Tortellini uit Emilia-Romagna – Tortellini Romagnoli

Tortellini uit Emilia-Romagna of Tortellini Romagnoli is een recept dat je eigenlijk altijd tegen komt in Italië maar dan rond de kerstdagen. Binnen de Italiaanse traditie is dit recept gemaakt van de restjes Kapoen ( gecastreerde haan)van het grote kerstmaal en wordt dit gerecht gegeten op de dag na kerst. Tegenwoordig...
Tortellini Vlees Zelf maken

Keuken gereedschap

Resultaat 9–12 van de 13 resultaten wordt getoond

  • dumpling-cutter-set

    Raviolli of dumpling cutter set van 4

    6.99
    Bestellen
  • pastatang-voedseltang

    Pasta tang of Voedsel tang

    5.99
    Bestellen
  • garganelli-pasta-en-gnocchi-maker

    Pasta en Gnocchi maker

    6.99
    Bestellen
  • pasta-lepel-nylon

    Pasta lepel kunststof

    4.99
    Bestellen

De kruidentuin

Kruiden zijn onmisbaar in de Italiaanse keuken. In deze blog categorie vind je alles wat je nodig hebt om aan ideeën om jouw eigen kruidentuintje te maken.

Italiaanse kruiden mix maken
Zelf je eigen Italiaanse kruiden mix maken, hoe moeilijk is dat ? Het antwoord is simpel, helemaal niet moeilijk. In
rozemarijn
Daar zijn we weer :-). Zoals wij in het vorige bericht al aangaven kwam de tijd van verspenen eraan. De
oregano-header
Het is inmiddels 30 november 2019 en in mijn ijskast en vriezer liggen nu al 2 pakketjes met Basilicum blaadjes
We schrijven 20 november 2019 en ons kruidentuintje gaat lekker. De Basilicum schiet de grond uit en ook de andere

Pasta Weetjes

Pasta is ontzettend veelzijdig en is verbonden met een lange historie. Deze blog categorie is een verzameling van handige tips en weetjes die allemaal betrekking hebben op pasta en de keuken die daar bij hoort

keukengereedschap
Het belang van goed keukengereedschap is groter dan je in eerste instantie zou denken. Het belang van goed gereedschap is
Pasta koken
Pasta koken, het lijkt zo makkelijk en voor de hand liggend. Toch lijken er mensen te zijn die het maar
italiaanse wijnen
Italiaanse wijn op de juiste temperatuur serveren is voor het op de juiste manier genieten van uw wijn echt een
wijn terminologie
Italië is bij uitstek een land waar wijn een belangrijk deel vormt van het dagelijks leven. Maar welke wijn past

Veel gestelde vragen aan Pastamammamia

De lekkerste pasta recepten

De lekkerste Italiaanse pasta recepten vind je bij natuurlijk Pastamammamia. Wij hebben er onze missie van gemaakt om zo veel mogelijk van de lekkerste authentieke Italiaanse pasta recepten te aan bieden via onze website.

Welk saus bij welke pasta ?

Welke saus bij welke pasta soort is een veel gestelde vraag. Sommige soorten pasta zijn meer geschikte voor grovere sauzen doordat zij geribbeld zijn. Hierdoor houden zij de saus beter vast. Denk maar aan bijvoorbeeld Pipe Rigatte.

Hoeveel pasta per persoon ?

De hoeveelheid pasta per persoon is afhankelijk van hoe groot de eter is. Pasta bevat nogal wat koolhydraten en die staan er om bekend bij te dragen aan overgewicht. Als stel regel kun uitgaan van 75 tot 100 gram per persoon.